Szekeres Viktor

Az új Bosszúállók 3%-ában nem lesz csak számítógépes effekt

Az Avengers 4 majd minden jelenetében lesz animáció.

Cseppet sem meglepő módon manapság a fiatalok főleg az olyan filmeket szeretik, melyek tele vannak számítógépes animációkkal, megrajzolt akciójelenetekkel, renderelt robbanásokkal és karakterekkel, így számukra minden bizonnyal jó hír lesz, hogy a Bosszúállók negyedik része tele lesz effélével. A film vizuális felturbózásáért felelősök mondták el, hogy szó szerint örömujjongásba törtek ki, amikor olyan jelenettel néztek szembe, amiben nincs effekt. És munkájuk során ez összesen 80-szor fordult elő - 2 703-ból.

A Marvel Studios nagyszabású filmje 2019. április 25-től lesz látható a magyar mozikban, és egyelőre a sztoriját eléggé titkolják, így a hazai forgalmazó, a Forum Hungary szinopszis gyanánt mindössze egy logline-nal szolgál számunkra: "Mielőtt eljön a vég, rólad fogok álmodni. Mint mindig." Aki ennyiből meg tud bármit is fejteni a film kapcsán, az előtt jár a kalapemelés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #2
    Na jó, de az Avengers az pont egy olyan szuprhősös film, amit nem nagyon lehet úgy megcsinálni, hogy a nagy része ne legyen CGI. Eleve a szuperképességek jó részét nem lehet CGI nélkül megoldani.
    Ráadásul sok a nemlétező szituáció, történés, földönkívüli helyszín stb. Egyszerűbb, gyorsabb, látványosabb és ma már olcsóbb CGI-jal csinálni a dolgokat, és bármit meg lehet vele valósítani.

    Van egy csomó filmes műfaj, amibe fölösleges (lenne) CGI, a szuperhősös filmek nagy része szerintem nem ilyen, abba elkerülhetetlen, ha az ember nem akarja viccesebbre csinálni, mint amilyen...

    Hulk és Thor



    Iron Man



    Captain America



    Ezek szerintem akkor is bénák voltak, amikor megjelentek, csak nem volt ennél jobb, és ez is új volt.
    Egy ideje már azért eljutottunk egy olyan szintre, hogy nem röhögünk/szörnyülködünk a filmes trükkökön, speciális effekteken, CGI-okon, évekkel később sem.
  • Sequoyah #1
    Azt hiszem mar nincs messze az amikor egy szuperhos film ujra azzal fog sikert aratni, hogy emberkozeli marad.
    Van par ilyen persze most is, de kicsit kihaloban... A Marvel mar gyakorlatilag nem a hosokrol, hanem a varazslokrol szol...