Berta Sándor

Pornónál automatikusan inkognitó üzemmódba kapcsolna az Edge

A Microsoft egy olyan funkciót szabadalmaztatott, amelynek a segítségével az internetezők elkerülhetik a kényes helyzeteket.

A társaság által benyújtott szabadalom az Edge böngészővel kapcsolatos. Az elképzelések alapján a szoftver egy olyan funkcióval bővülhet a közeljövőben, amely lehetővé fogja tenni számos kényelmetlen vagy kínos szituáció elkerülését. Ezek elsősorban olyan helyzetek lehetnek, amelyeknél a felhasználók bizonyos tartalmakat, például pornóképeket vagy -filmeket tekintenek meg. Ilyen esetekben az Edge a jövőben automatikusan inkognitó üzemmódba váltana majd át, így ezeknek a böngészéseknek nem maradna nyomuk, akkor sem, ha egy idő után egy másik felhasználó használná ugyanaz számítógépet.

A benyújtott szabadalom az Automation of Browsing Mode Switching nevet viseli és több lehetőséget ír le azzal kapcsolatban, hogyan lehet automatikusan váltani a normál és az inkognitó mód között. A funkció nem csak akkor kapcsolna be, amikor valaki pornót néz, hanem akkor is, ha egészségügyi vagy más érzékeny tartalmakat tekint meg, amelyekről nem akarja, hogy mások is tudomást szerezzenek.

A társaság eleinte maga fogja eldönteni, hogy mely honlapok kerülnek majd be az inkognitó módba, de az Edge képes lesz a tanulásra. Amennyiben például egy oldalt gyakran fog ebben a módban meglátogatni a felhasználó, akkor egy idő után automatikusan bekerül majd a listába és az Edge a meglátogatásakor automatikusan át fog váltani inkognitó módba. A Microsoft ráadásul kép- és beszédfelismerést is tartalmazó elemzőmódszerek segítségével bővítené a listákat. Az egyelőre kérdéses, hogy az új üzemmód mikortól kerülhet be az Edge böngészőbe.

A Google már két évvel ezelőtt szabadalmaztatott egy hasonló funkciót, de azt a mai napig nem integrálta a Chrome böngészőbe. A platformon elérhető ugyanakkor az Inkognito This! nevű kiegészítő, amely a szoftvert félautomatikusan inkognitó módba helyezi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #22
    Értem, tehát te egymagad definiáltad, hogy kivel "OK" erről beszélni! Parádés!
  • zola2000 #21
    Minden gyereknél ott az okostelefon, lefejezős videó vagy poresz esetleg a kettő az egyben (eroguro vagy ryona) bárhol bárkinek bármikor sajnos nem lehet megóvni senkit ilyenektől manapság.

    Ilyenkor szokott jönni a szabvány jótanács: "meg kell tanítani hogy a helyén tudja kezelni a dolgot" ami jogos, de szerintem akkor sem fog jót tenni, de sajnos ez van.
  • tom_pika #20
    "ISISes lefejezős videókat pedig ugyanúgy nem szokás kitenni, mint pornót"

    Mert ez tényleg hasonló kategória.

    De miért is???
  • tom_pika #19
    "hát azokat igazából nem lövik halomra"

    Akkor nézheti a gyerek is? Mert úgy is csak színészkedés?

    Nem tudom ez kinek lehet érv, hogy az 'nem igazi', de nagyon hülye érv, abban remélem egyetértünk.
  • zola2000 #18
    Jó, de a sextől nem hal meg senki, néha épp ellenkezőleg
  • fonak #17
    Erre az szokott lenni az ellenérv, hogy hát azokat igazából nem lövik halomra, ISISes lefejezős videókat pedig ugyanúgy nem szokás kitenni, mint pornót.
  • Tetsuo #16
    Kereszténynek semmiképpen nem keresztény. A többi stimmel. ;-)
  • zola2000 #15
    Általánosságban az észak európaiak prűdebbek mint a dél-európaiak.

    (különben dlsite.com/ecchi-eng bár ott inkább videojátékokat lehet vásárolni de rá se ránts XD :)
  • ugh #14
    Rá se rántsatok.
    Ott a Chrome pirate bay meg utorrent
  • ugh #13
    Tudod arrol lehet beszelni, hogy xy jatekban meg filmben mennyi embert lottek halomra.
    Tele szoposszajura plasztikazott volt pornos "szinesz" picsaval.
    Mert az termeszetes.
    De az tabu ha rocco teszi ugyanezt par macaval.
    Mert a baszas az egy xx. Szazadi fertozmeny.
    Ez kerem az angolszasz (foleg amcsi) kereszteny kultura...