MTI

Magyarország egészségügyi adatnagyhatalom

Ezt Szócska Miklós korábbi egészségügyi államtitkár, most a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának alapító igazgatója mondta.

Szócska Miklós elmondta: az általa vezetett központ és másik 35 intézmény vesz részt az új, innovatív módszereket kutató, hétmillió eurós Innovative Medicines Initiative 2 (IMI2) projektben. A magyar intézmény feladata lesz, hogy az összes egészségügyi adatbányász projekt módszertanát és eredményeit összegyűjtse, és megossza Európa-szerte.

Az intézetvezető kiemelte: "lassan megérkezünk az adatvezérelt és digitális egészségügy korába". Ma már adatok képződnek az betegellátás során, a mobiltelefonok elárulják használójukról, hogy hogyan él, mennyit mozog. A telefon akár figyelmezetethet is, hogy ideje volna mozogni, vagy pollenszezon idején jelezheti a közegészségügyi intézetek adatait. Az adatok tehát életet mentenek, egészséget őriznek meg, és emellett közpénzt is megtakaríthatanak a hatékonyabb ellátással - összegzett Szócska Miklós.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #2
    "lassan megérkezünk az adatvezérelt és digitális egészségügy korába"
    Nekem szimpatikusabb lenne,ha a HATÉKONY,és reális időben elérhetó,MŰKÖDŐ GYÓGYÍTÁSHOZ érkeznénk el !
  • Alexease #1
    Sot, ha lesz orvos, nover, futes es melegviz, tiszta kiralysag lesz minden:)

    Államtitkár: „A kórházak 81 százalékában elkezdődött a kézhigiénés promóció, fejlődött a kézhigiénés gyakorlat, illetve hosszú távú tervek kidolgozása van folyamatban a további fejlődéshez. A cselekvési tervekben foglaltak végrehajtását az egészségügyi hatóság ellenőrzi."

    WOW! Most mar kezet is mosnak, ez azert komoly! :)