Gyurkity Péter

Alakulóban az óriás harci robotok csatája 

Egy amerikai cég a japán rivális ellen indul, fejlesztéseik közelharcban mérkőznek meg egymással.

A japán Suidobashi Heavy Industries 2012-ben indult útjára, céljuk egy olyan harci robot létrehozása volt, amely viszonylag nagy sebességgel közlekedhet, és közelharcban mérkőzhet meg az esetleges kihívókkal. Most egy amerikai rivális vetette fel a párharc ötletét, amely közösségi alapon gyűjtené össze a saját fejlesztés tökéletesítéséhez szükséges pénzt.

Az oaklandi MegaBots a napokban indította el Kickstarter kampányát, amely rendkívül népszerűnek bizonyult, hiszen alig 72 óra alatt összeszedték a végcélként megjelölt 500 ezer dolláros összeg felét. Erre szükségük is lesz, mivel a jelenleg rendelkezésre álló egyetlen fejlesztésük, az Mk. II, nem alkalmas a közelharcra, a csaknem 5 méter magas, 5,4 tonnás, mindössze 4,8 km/h-s sebességgel haladó óriás egyetlen fegyvere ugyanis egy karba beépített ágyú, amely csaknem 200 km/h-s sebességgel száguldó paintball golyókat lő ki.


A cég a NASA és a Howe and Howe Technologies segítségével tökéletesítené a robotot, előbbi a pilótafülke biztonságát és a benne ülők védelmét fokozná, utóbbi pedig a sebességen és a manőverezhetőségen javítana. A japán Kuratas elleni párharcra sikeres munka esetén jövő júliusban kerülhet sor, addigra az új robot akár kétszer gyorsabb is lehet ellenfelénél, azt azonban garantálniuk kell, hogy az irányítók a méretes pofonok miatt esetleg felboruló óriásban is biztonságban lesznek.

A MegaBots két társalapítója, Gui Cavalcanti és Matt Oehrlein, a befolyó pénz nagyságától függően nemcsak a meglévő robotot tökéletesítené, de egyben a cég főhadiszállását is áttenné a Szilícium-völgybe - nem sok kétség fér ahhoz, hogy a küzdelemnek a szórakoztató jelleg mellett egyéb komoly vonzatai is lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #18
    a 80-90es vhs , még aránylag nézhető volt, a 00-s -10-es b kategóriás filmek gagyisztikusak,

    ennek a nagyméretű robotosdinak meg a dudebrok helyett majd a kiddy-bro k fognak szalutálni, mert a dudebro, igazából a lelke mélyén igazhogy kiddy-bro, de ez nem sugározható ki mint keménység, különben nem lehet dudebro-bb mint a többi dudebro.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.08.27. 13:58:16
  • ostoros #17
    Még jó hogy küzdősportnak nevezik, nem színházi előadásnak.
  • Kornan #16
  • Ragnaar #15
    Ez a cucc egyszerűen ijesztő, természetesen természetellenes, vagy természetellenesen természetes, nem is tudom melyik a rosszabb, persze technikailag bravúros.. de valahogy olyan, mintha lelke lenne na.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.24. 19:40:28
  • zola2000 #14
    Még jó, hogy nem verik agyon egymást a műsor kedvéért.
  • Sir Cryalot #13
    ...2cent: ezt a VHS-es stop motion porig alázza
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.08.24. 16:06:01
  • Ragnaar #12
    Ez a durva nem a Jeti.



    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.24. 15:53:31
  • Akva #11
    Mi a tökömtől robotok ezek, ha személyzet ül bennük?
  • ostoros #10
    Á, ugyan, a Steinereké lesz a galaxis :) Vagy a klánoké, ha nem vigyáznak.
  • ostoros #9
    A pankrációnál egy fokkal értelmesebb, mert a robotok nem fogják megjátszani magukat. Ugye ismerős, amikor a pankrációban látszólag teljes erőből arcon rúgnak valakit, hogy a feje hátra bicsaklik az ütéstől.... És a hatása valamiért elmarad. Még csak piros sem lesz tőle a bőre.