Alex

Komoly fotószerkesztő került az Android 4.4-be

Örülhetnek a mobillal fotózni szeretők a Google új KitKat operációs rendszerének, mivel olyan funkciókat építettek be a galériából elérhető alkalmazásba, amiket eddig csak a legfejlettebb szoftverekben láthattunk.

A vállalat egyesítette benne a Snapseed összes funkcióját, hozzácsapott még néhány belépő szintű eszközt a Nik programjaiból, összekeverte őket és mobil eszközökre optimalizált kezelőfelületen kínálja őket. (A Google a Snapseed-et kifejlesztő san diegói Nik Software céget tavaly szeptemberben vásárolta fel.) A részletekről a projekten dolgozó Nicolas Roard Android fejlesztő számolt be Google+ oldalán. Közlése szerint a szerkesztő táblagépeken és telefonokon is fut, és képes a teljes méretű képfeldolgozásra. Az új effekteken és szűrőkön túl a változtatások mértékét nagyon precízen, fokozatokban tudjuk szabályozni, akár színcsatornákra és régiókra szűkítve azokat. A módosításokat elmentve azokat más fotókra egy kattintással alkalmazhatjuk.


A módosítások az eredeti képtől függetlenül történnek, azaz ha nem tetszik, azokat visszavonhatjuk és próbálkozhatunk más funkcióval. A Photoshop bajnokok nyilván csak az asztali gépükön szerkesztenek, de a gyorsjavításokra, azonnali változtatásokra ezek után a galériában lévő app is megfelelhet. A KitKat frissítést már az összes Nexus készülék megkapta, de jóideig eltart, amíg a többi friss telefonra eljut: először meg kell várni, amíg a gyártók alkalmazzák rá saját kezelőfelületeiket (Sense, TouchWiz, stb.), utána pedig gyakran az adott mobilszolgáltatónak is lehetővé kell tennie a módosítást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • coolbboy83 #4
    Nehogymár ezt valaki a Photoshop-hoz hasonlítsa.... ugye most csak vicceltek?
  • niof #3
    "A KitKat frissítést már az összes Nexus készülék megkapta..."
    WTF?
    Az összes előző NEXUS-t birtokló azért háborog világszerte, mert a Google még mindig nem tette a régebbi eszközök számára elérhetővé a 4.4-et. Talán úgy kellett volna fogalmazni, hogy az összes NEXUS 5 készülék megkapta!
    Ha valamihez nem ért, vagy nem jár utána a kedves cikkíró, akkor inkább ne írjon semmit...
  • culas25hc #2
    Azért ez még mindig a paint-hez áll közelebb, mint az asztali photoshop-hoz :D De jónak tűnik.
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    "A Photoshop bajnokok nyilván csak az asztali gépükön szerkesztenek" Go Sg!

    Amúgy az app tényleg használhatónak tűnik, persze ez minden csak nem "komoly".