Alex

Instagram, újrafókuszálás és RAW fájl 41 megapixelen

A Nokia az Abu Dhabi-ban megrendezett bemutatón nem csak új készülékeket mutatott be, hanem a fényképezés szerelmesei is új szoftvereknek és egyéb fejlesztéseknek örülhetnek.

A cég vezetője, Elop bejelentette, hogy a következő hetekben megjelenik a Facebook tulajdonában lévő Instagram Windows Phone-ra készített alkalmazása, melyet a Twitter videómegosztó alkalmazása, a Vine követ majd.


Szintén bejelentették a Nokia Smart és a Pro Camera szoftver összevonását Nokia Camera néven (letölthető innen), mely minden tudásukat egyesíti. Három fő menüpontja a Smart Mode, a Camera Mode és a Video Mode; az első képes egy sorozatfelvételről eltávolítani a nem kívánt objektumokat vagy megváltoztatni az arcokat, a második a Pro programból már ismert kézivezérlést tartalmazza, továbbá az éjszakai és sportcélú használatot könnyítik ezzel meg. Kiemelték, hogy a Nokia 1020 és 1520 okostelefonok támogatják a RAW DNG rögzítést, ami egy 41 megapixeles, illetve a 1520 esetében 20 megapixeles fotónál igen szép teljesítmény.


Mindezek mellett az is elhangzott, hogy elkészítettek egy Lytro-szerű újrafókuszálási módszert, az alkalmazásnak a Nokia Refocus Lens nevet adták - tehát ez egy külön szoftver, furcsa módon nem része a Camera appnak. Egy honlapot is indítottak a képességei bemutatására, a felvétel elkészülte utáni újrafókuszálás demonstrálására. Természetesen ez nem ugyanazt a fénymérési technológiát használja, hanem a felvétel elemzése után 2-8 képet összeollózva készít egy újrafókuszálható anyagot. Megjelenése a Lumia 1520 kiadásával együtt november közepén várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #2
    és mikor remekelnek majd a 41 mpixelből a 40 mpixelnyi képzaj eltávolításában? :D
  • Armagedown #1
    Androiddal jobb volna