Castellum

Intensor GS350 LX



Típus: Hangszóró
Gyártó: Imeron


Szóval azt hiszed, hogy mindenen megvan. TNT2 Ultra vagy Voodoo 3 3500, egy force feedback joystick, SoundBlaster Live! vagy Vortex-2 hangkártya, első és hátsó hangfalak, egy 21 inches monitor, USB egér, 256MB PC100 SDRAM és egy szekrénnyi játék. De még így sincs meg mindened, csak ha ott ülsz egy IGS 350LX Intensor Székben. Tudom, hogy furán hangzik, de gondolj erre úgy, mint egy force feedback készülék a testednek.


Az Imeron, eredetileg BSG Labs, egy új Intensor Széket dobott piacra. Az első Intensor szék is szupi volt, de túl nagy problémái voltak. Először is az ár egy kicsit túl magas volt a játékosoknak, mivel $600 volt a szék, az alap és az opcionális mélysugárzó ($348 a székért és az opcionális alapért) és ezért saját kis kategóriába került, mivel nagyon kevés játékos engedhette meg magának. A második probléma a táp/erősítő székbe csatlakoztatásánál volt. A pacák aki az elsőt tervezte nem lehetett valami lángelme, mert úgy készítette el a széket, hogy a csatlakozó a felhasználó lába között csatlakozott a székhez, az alap közepén. E hiba miatt, ha túl hirtelen álltál fel, vagy véletlenül megmozgattad a kábelt egy kifejezetten idegesítő süketítő csikorgást lehetett hallani.

Ha meg akartad venni az első Intensor széket az opcionális alappal, akkor megint meglepetés ért, mivel még az összeszerelés is komoly munka volt. A kartámaszok elhelyezéséhez minden türelmedre szükség volt, és a fémcső keret hajlítását ígényelte, nem is beszélve az alap székhez csavarozását. A csavarok helyén található lyukak nem voltak rendesen megdolgozva, így ha nem volt kulcskészleted és könyök-erő, akkor problémáid lehettek.

Audió készülékként nagyon csinos darab volt, de sajnos nem érte meg az árát, pláne a hibákkal. Hál' istennek vannak cégek, akik tanulnak hibáikból, és az Imeron is ilyen, mivel az IGS 350 Intensor LX javított az első Intensor majdnem minden hibáján.


Alapjaiban az Intensor LX egy ötmeghajtós audió rendszer amit egy műanyag székbe tömöszöltek bele. Egy 5.25" teljes távú drivert és egy 5.25" basszus meghajtót tartalmaz, amik az ülésbe és a hátlapba kerültek. Kettős 2" középsávú driver található az alap jobb és bal oldalán (a felhasználó combjai mellett), és egy 2" tweeter került beépítésre a szék hátába, pont a felhasználó feje mögé. Valójában egy egész ügyes rendszer, mivel a hangszórók elhelyezése adja a szék igazi audió élményét.

A leadott teljesítmény 20 watt 4 csatornán, de erős hangerőn komoly halláskárosodáshoz vezethet. Emellett torzul is nagy hangerőn. Azonban nem kell teljesen felcsavarni ahhoz, hogy élvezd amit a szék nyújthat. Az is tetszett, hogy a táp/erősítő hálózati csatlakozója normál méretű, így nem foglal annyi helyet mint a többi erősítő.


Javítások

Az első dolog ami rögtön feltűnt, az a mechanika amivel a szék az erősítőhöz csatolható sokkal jobb, mint az előző. Ezen az egységen a csatlakozó a szék jobboldalára került, így nehezebb véletlenül kiütni. Az új csatlakozó manuálisan is csatlakoztatható, ami egy printer kábel csatlakoztatóhoz hasonlít. Az egyetlen dolog amibe beleköthetek, az az, hogy az erősítő egységet a szék jobboldalára kell helyezni, vagy mindig a szék lába köré fog csavarodni a kábel. Ez az egyetlen komoly siralmam, mivel ez az új design megoldja a régi szék szívszaggató hibáját a kábelek rögzítésével.

Közelebbről megnézve látható egy, az alapba beépített magasságállító és döntő mechanika, így a széket lehet emelni és süllyeszteni. Szépen lehet dönteni is - így néha hátradőlhetsz pihizni. Azonban nem ez az ideális relaxa szék. Bármelyik olcsó irodai szék komfortosabb, mint az Intensor LX, még az opcionális párnákkal is. Hosszúidejű használat után elég fenékfárasztónak találtam, bár játék közben a legtöbb játékos nem fogja észrevenni. Úgy érzem, hogy a komfortfokozat nem mindenkinek fontos, de én kb. 1 órát tudtam benne játszani az első kényelmetlenségérzet beállta előtt.



Telepítés és Teljesítmény

Az egység telepítése nem volt probléma. Tartalmaz egy Y-adaptert, amivel bekötheted a multimédia hangszórókhoz és így is ajánlják. Úgy is kipróbáltam, hogy a széket a Vortex-2 és SB Live! hangkártyák második/hátsó kimenetébe. Így több módon is lehet használni, de én a meglévő hangszórókhoz kötve használtam. A gyártó szerint magában is használhatók a hangszórók, és a specifikációk alapján úgy néz ki, hogy jók is lennének, de szerintem inkább a már meglévő hangszórók erősítésére használhatók jól, mivel a hang minősége nem éri el a 20-30 ezer Ft-os árkategóriában kapható hangszórókét.

Bár nem az ideális különálló hangrendszer - amiben jó, az a játék fokozása, mivel a hangszórók az ülésbe vannak építve, így érzed az utánégő teljes erejét, érzed a NASCAR versenyt és a verést, amit egy Quake III közben kapsz. Komoly próbának vetettem alá a széket a következő játékokkal: Jane's F15, WWII Fighters, European Air War, Need for Speed: High Stakes, NASCAR 3, Quake III: Test, Mechwarrior 3, Falcon 4.0, Command & Conquer: Tiberian Sun, Starcraft és a Wargasm!

A versenyjátékokban és szimulátorokban nagyon király érezni a fémtépő csattanásokat és a motorbőgést. A NASCAR 3 nagyon komoly az Intensor LX-szel. A Mechwarrior III-ban éreztem a verést amit a Mech kapott. Élveztem az Intensor LX-et WWII harci szimulációkban is, mivel érzed a fegyverek dobogását és a harc közben szerzett sebesülést is. A Wargasm-ban a fő fegyvered hangja életre kel. A Falcon 4.0-ban és az F-15-ben érzed a fegyverek zúgását, míg érzed azt is, hogy be van-e kapcsolva az utánégő. Még az RTS-ekben is, mint a C&C: Tiberian Sun-ban és a Starcraft-ban nagy szerepet kap az Intensor LX, mert a robbanásokat és a csata hangjait nem csak hallod, hanem érzed is.


Összegzés

Az Intensor legjobb tulajdonsága az ára. $199-ért sokkal jobban megéri, mint az előző Intensor szék. Emellett a széket könyebb bekötni (de nem kötelező bekötni, mert konzolokkal is használható a földön), és a szék nem tud elszakadni az erősítőtől, halálra rémisztve a felhasználót. Mindent összevetve az IGS 350 Intensor LX sokkal jobb termék, mint az előző Intensor szék. Nem fog mindenkit megfogni, mivel nem minden játékos akar $199-t költeni egy székre, de ezzel a székkel sokkal jobban magával ragad a játék. Ha a kényelmet keresed, akkor szerezz be inkább egy hasonló árú Office Depot széket, de az nem fogja ugyanazt a játékélményt nyújtani, amit az Intensor LX. Így, ha az a játékmániákus vagy aki azt hiszi minden megvan, akkor ez az a tárgy, amit nem hagyhatsz ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Agy Halott #4
    .<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>..<br><br><br><br><br><br><br><br><br>...<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>....
  • Agy Halott #3
    Cigány plazma TV

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
  • Agy Halott #2
    Cigány plazma TV

     . . . . . . . . . . . . . . . . . . .