• kvp
    #5
    "Kihagyod a számításból a felvásárlóerő részt. A nem dolgozó ember nem tud vásárolni, így a cég nem tudja kinek eladni a terméket."

    A 4. ipari forradalom lenyege, hogy a munkas egy ido utan elhagyhatova valik. Tehat nem lesz szukseg se a munkajara, se a vasarloerejere. Csak a (kis- es nagy-) tokesek ellatasa az amire erdemes eroforrasokat forditani. Tehat a munkasosztalyt akar lehet hagyni ehen halni vagy ha humanussabban kozelitik meg, akkor kis segitseggel hagyni oket kihalni. A segitseg a munkasosztaly szaporodasanak megadalyozazasat jelenti megfelelo gazdasagi es tarsadalmi osztonzok segitsegevel. Igy maguktol kihalnak. https://en.wikipedia.org/wiki/Behavioral_sink Jelenleg a nyugati vilagban ez a gazdasagilag es kulturalisan tamogatott jovokep a munkasosztaly szamara. Reszben humanus, mert nem gazositanak el minket, de jovokepnek nem hivnam.

    "Az MI-vel történő munkavégzésnek legalább annyi hátulütője lehet, mint amennyi előnye. És az is vinni fogja az időt. Ezt a vállalkozások csak ezután fogják megtapasztalni."

    Jelenleg. A vegso cel a munkasok kivaltasa. A jelenlegi MI-k meg tul butak ehhez, de a fizikai munkasok tomeges kivaltasakor lesz ez nagyon jol lathato. Egyelore kellenek az emberek, hogy betanitsak az MI-ket. Viszont egy MI-t csak 1x kell betanitani es kvazi halhatatlan. A 4. ipari forradalom vegcelja a munkasok kivaltasa halhatatlan, fizetest nem kero gepi rendszerekkel. A gond ott van, hogy az emberek kivaltasrara tenyleg alkalmas MI egy ido utan okosabb lesz az osszes embernel es igy nagyobb hatalommal is rendelkezhet. Onntol a joindulatan mulik, hogy szuksegesnek latja-e meg tovabbra is, hogy az emberisegnek engedelmeskedjen. Az ember fizikai korlatai miatt nem tudunk versenyezni egy valodi MI-vel. A kapzsisag miatt keszitunk olyan rendszereket, amik okosabbak lesznek nallunk ugy, hogy jelenleg az egyetlen elonyunk az, hogy minden masnal okosabb az ember?