• kvp
    #4
    "mindkét oldal által elismert tény, hogy a a harcok során a sebesültek/áldozatok 70/80%-át a tüzérség okozza, ugyanakkor a russzkik 4/10X annyit lőnek ki, mint az ukránok. Szerinted mi lehet a valós halálozási arány, és ezáltal a győzelem esélye?"

    A rendszerek relativ pontossagat nezve kb. 1:1- tehat azonos, kb. 300-500 ezer fo kozotti a veszteseg mindket oldalon, a civileket is beleszamolva. De Ukrajna nem alapozhatja a gyozelmet arra, hogy elfognak az orosz katonak, mindenkeppen magat az orosz rendszert akarja az amerikai vezetes megdonteni. Tehat a cel nem a katonai gyozelem Ukrajnaban, hanem egy amerikabarat politikai vezeto kinevezese Moszkvaban. Ezert sem akarnak a haboru nyugati nagytokes tamogatoi Ukran katonai gyozelmet, mert az csak stabilizalna a jelenlegi nyugatellenes orosz vezetest.

    Viszont a amerikai vadaszgepek nagyon sokat segithetnek abban, hogy a haboru el tudjon huzodni meg egy 10-15 evet, mivel a frontvonalakat szet tudna huzni, a hagyomanyos tuzersegi rendszerek hatotavjan tulra. Ezzel lehetosege lenne a nyugati vezetesnek kivarni amig Putyin meghal (mashogy nem igazan tudjak eltavolitani) es az utodjaval targyalni egy nyugat barat nyitasrol.

    A lenyeg, hogy a haborut hosszu tavon fenntarthatova szeretnek tenni, mivel gazdasagilag igy eri meg az ukran forradalmat eredetileg kirobbanto nyugati befekteto csoportnak.