• NEXUS6
    #4
    Lássuk azt alapelv szintjén, hogy az akksi egy olyan zártciklusú rendszernek fogható fel, amely kémiai módon tárol energiát, amelyet elektromos áram formájában juttatunk be és veszünk ki. Tartalmazza a kiindulási és ugyan úgy a végtermékeket is, amely az elektromos árammal visszaalakítható, redukálható. A teljes ciklust, annak minden összetevőjét.

    Ilyen formában a hagyományos üzemanyagra épülő ciklusba beleszámolandó lenne, ha teljesen analóg módon számoljuk, gyak a motor is, kipufogó rendszerrel miegymással együtt és az O2/CO2 amit a környezetből vesz fel és oda bocsájt ki a teljes ciklus alatt a jármű, amíg kb 1l, vagy 1 tank benzint/gázaolajt/gázt elhasznál. Sőt valami olyan eszközt is beleszámolandó lenne, ami a végterméket (CO2) üzemanyaggá lenne képes lenne vissza-alakítani, ami viszont gyak nem létezik.
    Ez utóbbiakat a hagyományos üzemanyag ciklusnál ugyanis kifelejtjük a számításból, ezek nincsenek benne, mert gyak környezeti kárrá alakítjuk közvetlenül az üzemanyagot ráadásul irreverzibilisen. Mindez az akksiban benne van!