• NEXUS6
    #6
    A nem 70-es, 80-as évekbeli, új eszközök, azok, amelyek az első hetekben el fognak pusztulni még ha sikereket is érünk el velük. Aztán bizony, ahogy most is elő kell szedni a raktárból a régieket. Mert bizony az új bonyolult drága eeszközök legyártásának felpörgetésére esély nincs.
    Helyesebben csak kellene előszedni a régieket, mert azok most pusztulnak el Ukrajnában, részben az oroszok csapásai alatt, de méginkább a logisztikai ellátatlanság miatt. Ettől kezdve pedig az oroszoknak még az alacsonyabb harci értékü technika mellett is, most már, hogy az ukrán háború így alakult, lett/lehet esélyük. Miközben ez 2 évvel ezelőtt nem így volt.

    "A NATO hiperszonikus raketaja"
    Úgy érted a NATO hiperszonikus/ballisztikus rakéta elleni eszköze, gondolom? Merthogy az az alaprendeltetése.
    Másrészt pont emiatt, amit írsz voltak az oroszok évek óta bexarva a NATO keleti nyomulása miatt, emiatt tört ki az ukrán háború, hogy ezek a légvédelmi rakétk, ahogy az SZ-300-asokat is nagyszámban használják földi csapásmérésre.

    "Az oroszok a NATO ellen hagyomanyos haboruban nagyjabol par perc es par ora kozti ido alatt buknanak el, kb. mire a finn alakulatok elernek Szentpetervar romjait. Oroszorszag ugyan nagy, de a lakossaganak 90%-a a Szentpetervar - Moszkva - Volgograd vonal kozeleben el."
    Aha. Na most Gázában meglehet tekinteni, hogy egy milliós várost gyak számottevő katonai ellenállás nélkül (kb területvédelmisek szintjét jelenti a HAMASZ) milyen könnyú elfoglalni. Az időskálád szerintem nem teljesen fedi a valóságot.

    Nukleáris háború
    A viszonylagos egyensúlyt az teszi lehetővé, hogy miközben az egyik oldal folyamatosan megpróbálja meghekkelni a MAD-et, elsősorban un. védelmi fegyverekkel addig a másik oldal próbál olyan csapásmérő eszközöket beújítani, amelyek a MAD egyensúlyát helyrebillentik.
    Az un. védelmi rendszerek (lásd általad említett RIM-161) azok, amelyek a MAD meghekkelését jelentik, tekintve, hogy ugyan egy teljes, elsődleges támadás elhárítására nem alkalmasak, azonban a saját elsődleges támadásunkra válaszként érkező csökkentett nagyságú válaszcsapás jelentős részének elhárításával gyak felvetik akár a teljes spektrumű nukleáris konfliktus megnyerhetőségének ideáját. Ami roppant veszélyes út, mégis az USA már 40 éve, az SDI meghírdetése óta ezt járja!
    Erre adott váslasznak tekinthetők, az 1972-es ABM treaty 2002-ben az USA által történő végleges felrúgásának az, amit az oroszok nukleáris fegyverkezés címen művelnek. És ha így nézzük a tárgyalásos rendezés és korlátozás ellehetetlenülésével pont ők azok, akik a MAD egyensűlyát a fejlett támadó eszközeikkel visszaállítják és ezáltal lehetetlenné teszik a MAD meghekkelését és a nukleáris konfliktus megkockáztatását.