• NEXUS6
    #1
    Az ukrán háborúval kapcsolatban nem az a probléma, amire Stoltenberg NATO főtitkár is célzott, hogy az ukrán offenzíva gyak sikertelen volt és további "rosszhírekre" is számíthatunk. Azt mondják a nyugati politikausok, hogy akár közeledhet a legrosszabb, ami történhet, és ez az, hogy az oroszok, kifejezetten szeretik Putyint emlegetni, szal hogy konkrétan Putyin győz.

    Az aki ilyeneket mond valszeg nincs tisztában a helyzettel. A legrosszabb ugyanis az, hogy Putyin veszít, és emiatt esetleg kitör egy polgárháború, vagy az Orosz Föderáció több tagköztársasága is elszakadással próbálkozhat. Megvalósul az a doktrinális feltétel, amely alapján az oroszok nukleáris fegyvert alkalmaznak, az az a Födereció léte kerül veszélybe. Na ez a legrosszabb, és ezért is volt eleve kockázatos, de marhára, ebbe a háborúba a nyugat részéről beszállni.

    Másrészt, szerencsére ezt elkerültük (eddig), de amellett, hogy sikerült a saját gazdaságainkat is jelentősen meggyengíteni, a legtöbb nyugati ország hadereje legalább annyi "veszteséget" szenvedett, mintha tényleg háborúztunk volna.
    Ha összegezni akarjuk a dolgokat, 2 évvel ezelőtt az oroszoknak esélyük sem volt a teljes NATO elleni hagyományos hadviselésre, ők is csak az atomrakéták elrettentő erejében bízhattak. 2 év után eljutottunk oda, hogy akár lehetséges olyan forgatőkönyv, ahol ha nem is győzhetnek, de a jelenlegi konfliktushoz hasonlóan egy erős döntetlenre ki tudnának, vagy a további fejlesztéseknek köszönhetően 1-2 év múlva ki tudnak hozni egy ilyen összecsapást.

    Szerintem.