• Tetsuo
    #12
    1. Brando messze jobb színész volt, mint Freeman valaha. Brando a világ egyik legjobb filmszínésze volt, de lecsúszott - érthető módon. A családi tragédiák, aberrált életmód meghozta gyümölcsét. Egyébként a legtöbb színész tehetsége megkopik, nem fejlődik. Tom Cruise is nagyon jól indult, aztán mi lett belőle...
    1955-ben kapott Oscart az On the Waterfrontért. Szerintem megérdemelten, és akkor még nem volt "felkapott". Igazából sosem volt az, hiszen az említett problémák, félresiklott élet miatt nem jött ki a legtöbb emberrel, a rendezőkkel, producerekkel sem.

    2. Nem is azért rossz A remény rabjai, mert nekem nem tetszik, hanem egyszerűen az milliónyi okból. Megfogtál, mert ha konkrétumokat kéne mondanom, akkor ahhoz újra végig kéne néznem. Ezt nem tesze meg a kedvedért.

    3. nem minden négerfilm kvótaság, de vannak felkapott színészek, akik azért felkapottak és azért kapnak bizonyos szerepeket vagy más pozíciókat, mert jól mutat adott cégnek, produkciónak, hogy négereket is alkalmaz. Vagy a hollywoodi producereknek. A szisztematikus agymosásról/érzékenyítésről ne is beszéljünk.
    Sidney Poitier is ennek jegyében lett futtatva, bár tagadhatatlan a tehetsége. Nagyon jó színész volt ő is.

    4. Erről beszéltem. Ha egy ócska, rossz szerepet elvállal öreg korára, az a negatív jellemét mutatja, hogy hajszolja a pénzt (bár nem kéne), hogy hajszolja a sikert, számokat bármit. Nincs mértékletessége, nincs önuralma, nincs igényessége.

    5. A színészi túlvállalásról és az igénytelenségről beszéltem. Ékes példája Bruce Willis.