• NEXUS6
    #4
    Jómagam elég szkeptikus vagyok a klímaváltozáshoz kapcsolódó technológia váltást illetően. A szükségességét sem tartom kellően tudományosan megalapozottnak, miképp a technológia kiforrottságát, működőképességét is megkérdőjelezem. De ez magánvélemény.

    Tényleg érdekes az ahogy a szerepek pillanatok alatt felcserélődnek az aktuál politika/gazdasági helyzet hatására. A protekcionalista gazdaságpolitikát eddig mindíg a feltörekvő országok, Kis Tigrisek, Kína, Japán alkalmazta pont a nyugati globalizációs hatások kivédésére, a belső piac, a nemzeti gazdaság támogatására. És igen tényleg furcsa látni, hogy a taiwani üzletemberek gyak minden félelem nélkül mennek bele egy olyan jónak tűnő üzletbe, amilyennel kapcsolatban a nyugatnak sem volt semmilyen félelem érzete, amikor mi fektettünk be arrafelé, elsorvasztva/nem fejlesztve a nyugati termelőkapacitást, ami a jelenlegi kríziseket is részben okozta.
    Ha Taiwan megszűnik a csúcstechnológia biztosításának egyfajta monopóliumának lenni, akkor bizony elveszíti azt is, hogy katonailag és politikailag is a nyugat támogassa a sziget Kínától való függetlenségét!