• repvez
    #3
    És az megvan , hogy attól, hogy az EESZT-ben megjelenik, hogy ki milyen gyogyszert és milyen betegsége van ,hol kezelték az nem egyenlo azzal, hogy az orvos meg is nézi minden egyes betegnél vagy , hogy a rendszer automatikusan feldobna figyelmeztetéseket jelzéseket, hogy ha valami nem megfelelö ?

    Attól, hogy látja az orvos, hogy 5 féle gyogyszert szed a beteg attól még nem fogja fejbe kikalkulálni, hogy azok az összetevük tullépik e a tuladagolási határt ha kap még egy gyogyszerrt amibe ugyan az a hatoanyag is megtalálhato mint a többiben ?

    Egy gyogyszer mondjuk 6-7 összetevöt is tartalmazhat , ez minden egyes gyogyszer esetével hatványozodik.

    Ha anynira jol muködne a rendszer akkor nem kéne a betegeknek rohangálni a zárojelentéseikkel leleteikkel orvosrol orvosra és nekik észbetartani, hogy mit kell csinálnia a dokinak.

    egy példa, hogy a egyik doki elküldi a beteget CT-re , ahhoz el kell mennie vérvételre, majd vissza a lelettel az elso dokinak megmutatni az eredményt, hogy lehetséges e a vizsgálat mübillenytu beultetés esetén is. mikor ez megvolt, és eljött a vizsgálat ideje, akkor nézik a papirjait a betegnek, hogy ö még szed cukorbetegségre is gyogyszert és igy már nem tudják megcsinálni a vizsgálatot addig mig legalább 3 nappal a vizsgálat elött nem hagyja abba a szedéséet.

    Ezt az elözö orvos miért nem mondta vagy tudta? ilyenkor a rendszer miért nem jelez, hogy ilyen gyogyszer mellett nem vagy csak bizonyos feltételekkel lehet a vizsgálatot elvégezni ?

    Azt meg ne is emlitsuk, hogy ezt az EESZT-t a lakosság idősebbik vagyis a nagyobbik hányada nem is tudja használni, mivel nem ennyirra tudják használni sem a számitogépet sem az internetet.

    ugyhogy hiába van egy jó renszer ha senki nem használja