• Sydra
    #16
    "oszama V2 nem kezdi el finanszírozni lekövethetetlen kriptón keresztül a terrorista akcióit. Onnantól kezdve marhára nem magánügy hogy ki mit csinál a pénzével"

    Valamiért senkit nem izgat, hogy a terror akciók 99.9%-át nem kriptóval finanszírozzák. Ez valamiért mindig csak a kriptók ellen érv. Az állam mindig ha valamit be akar tiltani akkor vagy a terrorizmusra hivatkozik, vagy a gyerekpornóra, akkor is ha annak semmi köze ezekhez. Ezekkel lehet kicsalni legkönnyebben az együgyű muglik támogatását.
    Egyébként meg az erkölcstelen cselekedet kell büntetni, nem minden mást, ami kontextuális. Nem kell a késeket vagy a kalapácsokat betiltani, mert valaki gyilkolásra használja. Több kárt okozol a tiltással, mint a probléma amit el akarsz kerülni. Bünteted vele az összes embert, aki ártatlan és jóra használná.

    "Vagy mondjuk X% ember ügyesen elkerüli az adókat, de azért igénybe veszi az állami szolgáltatásokat és élvezi azok gyümölcsért anélkül hogy hozzájárulna."

    Valamiért az internetszolgáltató, vagy bármilyen egyéb magánszolgáltató meg tudja oldani, hogy ne élvezhessem a szolgáltatást fizetés nélkül, ez egyedül az államnak lehetetlen feladat.
    Ugye ilyenkor látszik jól, hogy az adóztatás és az állami szolgáltatások között nincs közvetlen összefüggés. Ha nem fizetsz adót nem kizárnak a szolgáltatásból, hanem börtönbe tesznek vagy lelőnek ha ellenállsz. Adót azért szed a politikai elit mert nagyobb fizikai erőt tud felvonultatni, mint te és meg teheti hogy elveszi a pénzed, akkor is ha te nem akarod odaadni. Az hogy cserébe ad valamit, az csak azért van, hogy ne háborogj annyira az erőszakos rablás ellen. Meg gondoskodásnak állítja be, hogy a saját pénzedből valamennyit költ rád. Meg ugye a tőled elrabolt pénzből megveszi a lumpenek szavazatait is, amivel álságosan igazolja a saját legitimitását. A békés emberek ellen elkövetett erőszak máris helyes cselekedetté válik ha az 51% támogatja. Ha nem tetszik el lehet menni, igaz?

    "Vagy bűnszervezetek tisztára mossák a piszkos pénzt, meg se lehet fogni."

    Ha a bűnt lehet érzékelni, akkor a bűnözőt be lehet azonosítani. Nem a pénze után kell futkosni, hanem le kell rá csapni a bűnelkövetésnél. (Már ha az tényleg bűn, nem csak adó/rablás-elkerülés.)

    "A lekövethetetlenség annyira messziről bűzlik számomra, azt semmivel nem lehet megindokolni hogy miért szükséges, szinte csak és kizárólag valami sunnyogós okból."

    Mert a világ tele van tolvajokkal. Ez mindig is így volt és mindig is így lesz. A legnagyobb tolvaj pedig az állam. A tolvajok csak azt akarják ellopni, amiről tudják, hogy van. Ha csak te tudod mennyi pénzed van az egy sokkal nagyobb biztonság, mintha nyilvános adat lenne (ha csak az állam tud róla praktikusan az is nyilvános). A privát szféra védelme magától értetődően fontos dolog minden realista ember számára.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2022.07.19. 23:24:56