• kvp
    #6
    "A nagyobb állami kontroll mindig hanyatlást idéz elő.
    Még el sem készültek a CBDC-k de a WEF meg az IMF a tanulmányaiban már most személyes karbon kvótákról meg egy hónap után megszűnő pénzről álmodozik. Meg két szintű CBDC rendszert akarnak. Külön valuta lesz az elitnek, meg külön valuta a jobbágyoknak. Az elitek valutája nem lesz annyira ellenőrizve és nem fog megromlani egy hónap után."

    A ketszintu rendszer, csakugy mint a megszuno token-ek alapvetoen jegyrendszert jelentenek. Tehat a masodik szint nem penz, hanem segely osztasara szolgalo token, mint Magyarorszagon a szep kartya. Az is egy korlatozott felhasznalasu, idolimites digitalis penz.

    Amennyiben az atlagos munkavallalo ilyen penzt kapna, akkor nem a digitalis penzrendszer a gond, hanem az aktualis kormanyzat es annak tagjanaik folytatolagos lete. Tehat nem a digitalis penzrendszert kell hozza megreformalni, hanem a kormanyzatot lecserelni, lasd a nagy francia forradalom hatalomtechnikai megoldasait.

    Az pedig, högy a globalistak szeretnek a toke 99% helyett a toke 100%-at birtokolni nem meglepo, de az emberek feladata lenne, hogy ezen globalistakat eltavolitsak a penzugyi rendszerbol. A kriptok ilyen szempontbol nem szamitanak, az atlagos emberek szamara a napi tranzakcikhoz kb. annyira elerhetoek mint a befektetesi arany alapu vasarlas a sarki piacon.