• kvp
    #4
    Raadasul a digitalis euro miatt ezekre a tokeeros cegekre sem lesz feltetlen szukseg, csak es kizarolag az EU kozponti bankjara. Minden mas ceg csak ezen a bankon keresztul nyujthat majd euros szolgaltatasokat. Igy az osszes ember osszes penze mindig az EU-s jegybank szamlajan lesz. Es minden utalast az utolso eurocentig a jegybank vegzi a sajat szamlai kozott. A cegek eseten is. Kulfoldon (pl. Svajcban) pedig nem lehet majd eurot tartani, azaz lehet, de az a penz is a jegybank europai szerveren lesz, csak a svajci bank gyujto szamlajan. (es igy eleve latszik, hogy ki rakta be oda es ki veszi ki onnan, igy nem lehetne nevtelenul kulfoldon eurot tartani) Tovabba minden centre meglenne a teljes nevesitett utalasi tortenet, a kibocsatastol a bevonasig.

    A bankok igazabol csak olyan extra tevekenysegeket vegezhetnek, mint pl. a hitelnyujtas vagy nem euro alapu valuta vetel/eladas.

    ps: Igazabol manapsag igy mukodik minden jobb MMO banki rendszere is, legalabbis azok ahol nem lehet targyakat vagy penzt duplikalni.