• kvp
    #20
    "végül kiböki, hogy anarchista - amivel normális ember nem tud mit kezdeni ugye."

    Egyelore nekem inkabb globalistanak tunik, raadasul abbol a valtozatbol akik onkent halnanak ki, csak hogy a vilag birtokolt vagyon szerint arra "erdemes" resze az altaluk elkepzelt eletszinvonalon elhessen. Tenyleg nem tudok ezzel mit kezdeni.

    Sajnos nagyon sokan tamogatjak a globalizaciot es a mostani haborus helyzet miatt meg azok is bealltak a globalistak moge, akik amugy esznel lennenek. Egyre inkabb ugy erzem az oroszokat nagyon csunyan csobe huztak es sajnos eleg hulye (elbizakodott, akarmi) volt a vezetesuk, hogy belesetaljanak a csapdaba.

    "Az eredmény egy folyamatosan növekvő populáció"

    A fejlett vilag lakossaga folyamatosan csokken, reszben termeszetes uton, reszben a globalis kultura hatasara. Egyebkent pl. Magyarorszag eltartokepessege az ENSZ szerint olyan 10 millio fo korul van a bolygo rongalasa nelkul. (persze most 4x annyi elelmiszert termelunk, mint amennyire itthon szukseg lenne) A helyes elv az lenne, hogy mindenki oldja meg helyileg az elelmezeset es a sajat lakossagat tartsa a sajat torzsi teruletei eltartokepessegen belul. Tovabba senki nem vandorol sehova, minden kultura bekesen el egymas mellet. (foldrajzilag jol elkulonult teruleteken) Nepessegnovekedes jelenleg csak ott van a bolygon, ahova kivulrol plusz elelmiszer aramlik be segelykent es nem rendelkeznek az onellatashoz szukseges civilizacios tudassal. Meg ennek a folyamatnak a mellekhatasakent ezen teruletek folos lakossaga jelenik meg a civilizalt vilagban mint nepessegnovelo tenyezo. De nelkuluk a nyugati vilag magatol beallna a teruletileg stabil nepessegre. Ez demokratikus nemzetallamok eseten korlatozna, sot igazabol megszuntetne a globalis nagytokesek politikai es penzugyi hatalmat. Ha nincs jelentos vilagkereskedelem - mert nincs ra igeny - akkor a globalis toke ertektelen. Viszont minel globalizalabb a vilag, annal kevesebb ember kezeben osszpontosul annal nagyobb hatalom, ami az egesz emberiseg fennmaradasara veszelyt jelent. 10 millio kis helyi torzs vagy helyi torzsszovetseg (lasd pl. magyarok) nem jelent osszesen akkora veszelyt az emberisegre mint 3 globalis nagyhatalom. Most kepzeljuk el, hogy mekkora veszely lenne ha egyetlen ember dontesein mulna az emberiseg lete?