• kvp
    #15
    Azok az emberek ragaszkodnak a kulturajukhoz akik szeretnek ha az unokaik es azok leszarmazottai is letezzenek. Akik a jelen globalizmusban feladjak a kulurajukat kenyelmesebb elethez juthatnak, de amennyiben foloslegesse valnak a nagytokesek szamara, ugy jarnak mint a lovak az ipari forradalom idejen. Nem vagtak le oket tomegesen a gozgepek es a belso egesu motorok megjelenesevel, de nem is nagyon szaporitottak tovabb oket. A gazdagok megtartottak nehanyat disznek, sport es szorakozasi celbol, de a tobbseg feleslegesse valt.

    A negyedik ipari forradalom, az automatizacio forradalma pont most teszi feleslegesse a bolygo lakossaganak nagyreszet. Ha valaki arra jatszik, hogy majd o es a leszarmazottai lesznek a nagytokesek altal szolganak megtartott kevesek kozt, ahhoz joga van, de a valosag az, hogy azok maradnak meg nagyobb valoszinuseggel akik szembeszallnak a globalizmussal.

    Nyugaton is csak azok a nep vagy vallasi csoportok maradnak meg es no folyamatosan a letszamuk, akik kepesek a sajat kulturajukat vagy vallasukat osszetarto erokent hasznalni es hajlandoak akar eroszakosan is konfrontalodni barkivel es barmivel aki vagy ami szembe menne veluk. Ilyen nagy, nemzetek feletti osszetarto ero, kozos kultura pl. az iszlam, foleg annak radikalisabb valtozatai. Ha a globalistak nem tudjak (vagy akarjak) oket kiirtani, akkor a bolygo dominans vallasava es kulturajava fognak valni. Ez egy egyszeru evolucios folyamat, ahol csak a tuleles szamit.