• kvp
    #13
    "Érted az adott kultúra bárhol az adott kultúra marad."

    Ha nincs sajat orszaga, akkor nem nagyon lehetnek egymassal kozosseget alkoto emberek, akik megorzik azt es ezek az emberek nem tudnak a kulturajukat vedo kozossegi donteseket hozni. Raadasul hatalmas a nyomas arra, hogy a kozos (egyseges), mindenki altal beszelt nyelvet hasznaljak a mindennapi elet soran meg egymas kozott is. Ez utobbi elobb-utobb az adott nyelv es kultura eltuneset hozza. Kulfoldre telepulo magyarok eseten ez kb. a harmadik generacio kornyeken kovetkezik be teljes mertekben. Csak akkor maradhat meg egy migrans kultura, ha atveszi a helyi vezeto szerepet es lecsereli a helyi lakossagot es kulturat.

    Persze lehet foldrajzilag csoportusulni, ott kozos, sajat nyelvu kozosseget letrehozni, ezek az etnikai alapon szervozodo gettok a nyugati tarsadalmakban. Viszont a folyamat kovetlen eredmenye a tarsadalmak szettoredezese eltero kulturaju, egymassal ellenseges csoportokra. Egy ido utan vagy a tobbsegi (darabszamra tobbsegi) csoport kerekedik felul vagy a hivatalos allamnyelvet kepviselo integralja az osszeset eroszakkal. Elso esetben egy uj allam jon letre, uj tobbsegi nyelvvel, a masik esetben feloldodnak a kisebbsegek. Nagybritanniaban mindkettore volt pelda, ott jellemzoen lecsereltek a korabbi tarsadalmat es nyelvet az ujonnan erkezok, kelta, romai, szasz, viking, normann es ujabban del angliaban az afrikai/nyugat es delazsiai csoportok. Ez utobbi esetben meg egyelore nem dolt el, hogy melyik lesz az uj dominans angliai nyelv.

    De Magyarorszagon is jo pelda, hogy az itt elo keltak felolvadtak a belso hatarok nelkuli romai birodalomban, majd jottek a hunok es utannuk a magyarok es az itt elo kelta, romai, hun, stb. csoportok par szaz ev alatt feloldodtak a magyar nepben es kulturaban. Ugyanez tortent a kesobb erkezo kunokkal is. A darabszam es a kulturalis dominancia alapjan a tobbsegi nyelv es kultura maradt csak meg. A honfoglalas koraban a magyarok voltak a migransok es lettek az uj tobbsegi tarsadalom.

    Mint jelent ez egy globalis vilagban? Csak egyetlen vilagnyelv maradna meg, a dominansabb vezeto csoport nyelve es egyetlen kultura, a globalista elit sajat kulturaja. Mellle egyetlen vallas maradna, a globalista elit vallasa, ami az ateizumus es a scientifizmus kevereke. Ennek a folyamatnak az eredmenyet eleg jol leirja a Szep uj vilag. Persze attol, meg hogy az disztopianak irodott, nem jelenti azt, hogy sok ember szamara nem tunik elerendo utopianak.

    Az elmult 5000 evben csak azok a kulturak maradtak fenn egy nagyob birodalommal valo talalkozaskor, amik eleg erosek voltak ahhoz, hogy ne integralodjanak a tobbsegi tarsadalomba es ez altalaban eroszakig fajulo konfliktusokat jelentett. Jo pelda a zsido nep fennmaradasa, akik mar akar Egyiptomban is megszunhettek volna letezni, de tudatosan vallaltak a konfliktust minden kozelukbe kerulo csoporttal, ezzel megorizve nepuket, kulturajukat. A nemzetallamok elvileg csak a bekes egymas mellett eles lehetoseget biztositjak ezen eltero es tudatosan nem keveredo csoportok szamara. A brit tarsadalmi konfliktusok nagyreszet is megoldana, ha a brit nagyvarosokat tobb kisebb, fuggetlen nemzetallamra osztanak szet, bar a szelsosegesen eltero populacios ratak miatt ott egesz del anglia levalasztasa es fuggetlenedese lenne tartosabb megoldas. Igy jott letre Irorszag es Wales is, Irorszagba huzodtak vissza a keltak a szasz, majd Wales-be huzodtak vissza a szaszok a normann hoditas elol. Itt lenne az ideje, hogy az angolok visszavonuljanak del Angliabol, atadva a teruletet az uj tobbsegi lakossagnak es kulturanak, ha nem akarnak teljesen feloldodni az uj tobbsegben.