• Irasidus
    #17
    Modified gravity nem egy elmélet, hanem gyűjtőfogalom, mivel a módosított elméleteknek széles skálája létezik a szakirodalomban. Ezek némelyikének a módosított gravitációs tartománya extra skalár-, vektor- vagy tenzormezővel rendelkezik; egyesek meg teljesen új irányt vesznek, módosítva a gravitációt az alacsony görbületű téridő régiókban; mások kibővítik a Kaluza és Klein tételei, és új struktúrák, és geometriák bevezetését teszik szükségessé. Ezek nagy része meg sem említi a sötét anyagot, mivel magáról a gravitációról beszél. Azok amik sötét anyagról értekeznek, leíró modellek, ami egészen más területe a tudománynak, ilyen a MOND. Szóval továbbra sem tudom miről beszélsz.

    - Múlt heti videóját azzal kezdi: ma elmesélem önöknek, hogyan vesztegetik el az önök pénzét a részecskefizikusok.
    - A fizikusok a szépség bűvöletében élnek, és közben eltávolodnak a természet megértésétől
    - „hanyag filozófusoknak” tartja a mai fizikusokat.
    - Az a baj, hogy ez a sok jól fizetett ember úgy tesz, mintha tudománnyal foglalkozna, de valójában nem
    - ez a képlet, egyenlet túl szép ahhoz, hogy ne legyen igaz
    - A sötét anyag pont az, amiről kapcsolatban a másik irányt javasolja: a kozmológiai megfigyelések javítását, mert ha abból kiderül valami fontos, részecskegyorsítót még ennek fényében is építhetünk

    Csak olyat írtam, ami saját kijelentései. De a videóiból készültek a cikkek, és meglepően ugyanazt írják le mint a youtube videóban található. Ha szerinted nem, kérlek azonnal jelezed nekem, tételesen. Köszönöm.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.02.28. 17:10:08