• end3
    #11
    Azaz, a chippek fejlesztésénél az egyre kisebb nanométer, - legalább annyira nem megoldás a fenntartható fejlődés szempontjából mint az elektromos autózás. - Nem is értem, miért nem cseréljük le az alapelveket, amelyek egyértelműen kimutathatóan rosszabb eredménnyel működnek a túlélésünk szempontjából mint akár a korábbiak?

    Azután a kényszerítő, végső megoldások, - ezen az úton haladva, - csak még rosszabb eredménnyel járnak. (Lsd. pl a vírus alapú népességcsökkentő elképzelések.) Nem vagyunk képesek tanulni az elkövetett hibákból. Nem vagyunk képesek belátni a alapelgondolások pusztító, hibás voltát. Állandóan megjavítani akarjuk azt, amit saját "fejlesztett" alapelgondolásunk csírájában ront el.

    Azaz, korunkban az emberi ostobaság az, ami a kimutatható általános fejlesztési alapelv! (És ez akkor is így van, ha ezt most a felkent papajai a kutató-fejlesztő "csodáknak" gőgös, magabiztos, szemellenzős büszkeséggel elutasítják.)

    A fejlesztés pénzcentrikus alapja helyett mindenképpen a megbízhatóság és használhatósághoz kell visszamenni. A fejlődés szempontjából haszonszerzés nem lehet vezérlő elv. Csak az emberiség harmonikus együttélése a környezettel és az Univerzummal.

    Még akkor is, ha ezt a jelenlegi ostoba, vezető pénzcentrikus gondolkodás másként, azaz katasztrófaként éli meg. (Ez van, amikor az egyre tanulatlanabb, műveletlenebb, az emberiség létszámához képest marginális, szűk, kalmár-harácsoló, - ráadásul még deviáns, élvhajhász, - réteg ül vezető erőként a társadalom nyakára és "fojtogatja azt az ütőereknél". Ha nem változtatunk ezen, rövidesen tényleg "mind meghalunk"!!!)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2022.01.05. 08:38:37