• wraithLord
    #2
    Szerintem ott kellene inkább keresni a problémát, hogy a Windows több mint 30 éve szinte kizárólagosan használt OS a desktop és laptop gépeken. Az utóbbi időben kezd kicsit jobban árnyalódni a dolog, és jobban háttérbe szorulni. És még most sem annyira a desktop és laptop gépeken, mint inkább a más eszközök térnyerésével, amin a Windowsnak nem sikerült megtelepedni (tabletek, okostelefonok). Hogy a MS mit rak a saját oprendszerébe...? Hátőőő, lehetséges, hogy ez inkább az ő dolga. Vagy adjon inkább egy kernelt, és a user, aki azt se tudja, hol kell bekapcsolni a gépet, csinálja meg magának? Szerintem minden cég/fejlesztő felszereli mindennel a saját OS-ét, hogy a user egy rögtön teljeskörűen használható rendszert kapjon.

    Az autót is adjuk lámpa nélkül, mert akkor a villanykörtegyártókat kár éri? Az emberek 90%-a nem tudja beszerelni, és anélkül nem is lehet/szabad használni. Jó, szar hasonlat, de pl. társulhatna a Microsoft más cégekkel, hogy az OS-ébe alapból más fejlesztők cuccai (is) belekerülhessenek (pl. Mozillával a Firefox meg ilyesmi), és nem azzal csesztetni, hogy minek rak a rendszerébe alapból böngészőt. Talán mert nem árt bele? Másrészt meg ez az ő terméke baszod. :D

    Egyébként a más böngésző használata olyan 40-60%-ban inkább megszokás, az Edge nem olyan rossz. De ha nem muszáj, nem szoktam használni.

    Mondjuk az tényleg nagyon zavaró, hogy a 11 az alapértelmezett alkalmazásokat időnként visszaállítja a sajátjára (legalábbis úgy rémlik, beállítottam, hogy ne azzal nyissa meg a fájlokat, hanem amit én raktam fel).