• asgh
    #5
    Nem az a kérdés, hogy hány terror támadás volt, hanem hogy hány kísérletet tudtak elhárítani, vagy hány terrorszervezetnek volt valamilyen felderítendő kapcsolata az országban.
    Ha pl. lelepleznek egy párizsi ISIS sejtet, akkor végigmennek a kapcsolatrendszerükön és simán eljuthatnak egy magyar újságíróhoz, aki előszeretettel írogat migráns témában, esetleg közvetlen kapcsolatban van terrorgyanús személyek segítőivel, ügyvédeivel vagy szimplán csak van néhány jól értesült informátora.
    Ilyenkor nagyon is indokolt az újságíró lehallgatása, első sorban nem az újságírói tevékenysége miatt (bármennyire is szeretnék a politikai sárdobáló közbeszédben ezt elhitetni a lakossággal), hanem a terrorszervezet kapcsolatainak felderítése érdekében.
    Ezekről a dolgokról meg értelemszerűen nem beszélhet senki. A legtöbb, amit ilyenkor egy állam tehet, hogy a megfelelően átvilágított személyek számára bemutatja, hogy adott lehallgatási engedélyeket kire és milyen okkal adtak ki, de ugye ezek a személyek sem beszélhetnek ezekről a nyilvánosság előtt, így vagy elhiszed amit mondanak, vagy nem.