• kvp
    #4
    Egyetlen biztos vedekezes letezik, nem szabad a telefonos alkalmazasboltnak megadni semmilyen fizetesi modszert sem. Ha nem tudok semmiert fizetni az online boltjukban, akkor meg veletlenul sem fogok penzt kiadni szoftverert, max. ha valamilyen hardverhez kapom "ajandekba".

    "Egyaltalan engedely nelkul hogy a faszba tudnak tobb ezer dollart barmilyen szamlarol levoni ? Ki az az allat aki ismeretlen helyeken ilyen adatokat megad?"

    Akik fizetni szeretnenek valamilyen tartalomert, azok regisztralnak az Apple vagy a Google altal mukodtetett alkalmazasboltba a bankkartyajukkal es onnantol a fizetesek mar a fenti ket cegen keresztul tortennek. Ha ez nincs osszekotve egy megerositett, tobbfaktoros banki fizetesi rendszerrel (lasd pl. amit most az EU kotelezove tett az EU-n beluli bankszamla tulajdonosknak), akkor siman lehet, hogy csak a havi papiros szamlaegyenlegnel derul ki, hogy a Google vagy az Apple vonja le a penzt folyamatosan. Ha valaki amugy is szokott vasarolni ezekben a boltokban. Pl. Youtube vagy hasonlo elofizeto, annak lehet fel se tunik, mert a reszletes tetel listat nem a bank tudja kiadni, hanem a szolgaltato, igy az adatokat ket helyrol kell beszerezni. Arra jatszanak, hogy a legtobb ember a vilagban nem hasznal tobbfaktoros engedelyezest a kifizetesekhez vagy ha igen, akkor az alkalmazas a telefonon tudja engedelyezni a tranzakciot a felhasznalo ertesitese nelkul is. Lasd a legutobbi adatlopo alkalmazast itthon. Ez annak a "legalis" formaja.

    Sok embernek a telefonja a kocsikulcsa, a lakaskulcsa, a bankkartyaja es a szemelyes papirjai is azon vannak.