• Attilawap
    #6
    Ezt neked, meg a többi 5G torony ellenes konteósnak üzenem (pár józan paraszti ésszel belátható érv):
    1. "A konteósok állítják, hogy az 5G veszélyes az emberre." Mire alapozzák ezt? Hogy lehet egy világszerte még el nem terjedt technológiáról kijelenteni, hogy veszélyes, mikor még csak próba üzemek voltak? Például a mobiltelefonokról sem tudták az elmúlt 20-30 évben egyértelműen megállapítani, hogy agydaganatot okoz. Ha igaz lenne, akkor az elmúlt 20-30 évben drasztikusan meg kellett volna emelkednie az agydaganatosoknak a száma, de ez nincs így. Meg olyan konteó is volt, hogy azok a mobilok, amiknek volt külső antennája, azok biztonságosabbak, mint a beépített antennások.
    2. A rádióhullámoknak a viselkedése: A rádióhullámok úgy viselkednek, ha minél magasabb a frekvencia, annál nagyobb a sávszélesség, viszont annál könnyebben nyelődnek el a folyadékban gazdag tárgyakban (pl. emberi testben). Ha megfigyeled, a mikrohullámú sütőben felmelegedett étel külső része mindig forróbb, mint a belső, de szerintem a belseje is csak azért melegszik fel, mert átadják a hőt a külső rétegek és nem azért, mert át tud hatolni rajt a rádióhullám. A mikrohullámú sütő 2,4Ghz-en működik, pont, mint a wifis router. A wifi 100mW teljesítménnyel "sugároz", míg a mikrohullámú sütő 800-1600W között. Gyakorlatilag ez a brutális teljesítmény is csak arra elég, hogy 2-3-4 perc alatt az ételnek csak a külső részét tudja jobban felmelegíteni, át nem tud hatolni rajta, hiába 8000-16000-szeres a különbség.
    Az 5G viszont 10-20-30Ghz környékén is működhet, ez azt jelenti, hogy még annyira sem tudja felmelegíteni az ember húsát, mint egy mikrohullámú sütő, hiszen a magasabb freki miatt könnyebben elnyelődik (nem tud áthatolni rajt). Ebből adódik az, amit még én sem értek teljesen, hogy mivel könnyebben elnyelődik a tereptárgyakban a rádióhullám, akkor mi értelme van, minden ház/oszlop tetejére adótornyot tenni ahhoz, hogy nagy legyen a térerő. Csak hogy még egy példát említsek: Németországból egy magas torony/hegy tetejéről sugározzák a pontos időt rádióhullámon keresztül, ami pár kilohertz-es frekin üzemel. Ezt a rádiójelet tudják fogni bizonyos karórák/faliórák, így naponta tudják frissíteni az időt. Ezen a frekin akár 1000km-es távolságra is el tud jutni a jel, tehát szinte mindenen át tud jutni (még az emberi testen is) érdekes módon ez ellen senki sem tiltakozik, hogy hátha veszélyes. A wifinek a hatótávja, ami 2.4Ghz-en működik, csak 150m.

    Összegezve, szerintem az 5G nem lehet veszélyes az emberre nézve, bár a rádióhullámok emberi testre gyakorolt thermikus hatásáról nem lehet még érdemben nyilatkozni.