• kvp
    #6
    Az alapotlet ket iranybol jon: Egyreszt az uj 5G protokollok eseten mar minden IP-n megy, a hang es az SMS is. Viszont a szolgaltatonal marad az SMS kozpont.

    A Google fele megoldas pedig az, hogy az SMS-ek, ha mindket fel rendelkezik goggle account-tal, akkor a gmail rendszerein at menjenek. Ahogy masok irtak, az Apple is jo regen bevezette mar ezt. Igazabol nem sokat szamit, csak innentol fontos hogy legyen folyamatos internetes lefedettseg. Nem baj, ha csak edge (2.5G), de legyen a telefon az ido 100%-aban a neten. Raadasul igy az assisted gps alapu helymeghatarozas is folyamatosan mukodik, ami pl. segelyhivasnal fontos, mivel a telefon pontos fizikai helye mindenkor ismert a Google, a telefonos szolgaltato es igy a mentosok szamara is.

    A lefedettsegi problemak egyebkent az 5/6G kizarolagos bevezetesevel es a regi 2G-s hanghivasok es SMS-ek lekapcsolasaval egyszeruen megoldodnak majd. Jelenleg is a szolgaltatok mar csak a kotelezo 112-es segelyhivo rendszer miatt tamogatjak a 2G-s vonalkapcsolt hangtovabbitast es mellette a 2G-s vezerlocsatornas SMS-eket.