• kvp
    #1
    Not a kijelzokent viselkedo lampak egesz jo otlet lehet egy automata auto eseten, mert a gyalogosok es az emberi soforok lathatjak mit gondol eppen a szoftver. Viszont nem biztos, hogy a hatso feklampa az ahol ez a leghasznosabb lenne. Bar az, hogy kis barkacsolas utan be lehetne mutatni a mogottunk jovonek akar innovativ otlet is lehet. A hatso ablakba rakott folyamatosan futo szoveges kijelzo persze sokkal latvanyosabb erre a celra.

    Mindazonaltal az oled technologia eseten arra erdemes odafigyelni, hogy ne nagyon erje uv sugarzas a kijelzot, mert attol nagymertekben lerovidul az elettartalma.

    ps: A fo fenyszorokat lehetne ugy kialakitani, hogy poziciojelzo feny uzemmodban pl. egy gyalogatkelonel a kocsi ranezzen a gyalogosra, hogy tudassa vele, hogy latja es akkor inteni is tudna a szemeivel, pl. egy olyan keresztezodesnel, ahol nem egyertelmu az elsobbseg vagy a szoftver ha be akar engedni valakit. Ha meg megakadt a szoftver es segitseg kell neki, akkor megfelelo nezessel azt is tudna jelezni a tobbi sofornek, hogy most gondban van es probaljanak meg neki helyet csinalni. Az emberek igy sokkal jobban tudnak kezelni az automata autok jelenletet. Ehhez persze a fo fenyszorokat kellene pontmatrixosan kezelhetove alakitani, hogy tudjanak szelektiv tavolsagi fenyt, tompitottat es poziciofenyt is adni, utobbit mozgo, animalt szemek formajaban.