• csigafi #14
    a PDF szabványt elvileg a nyomtatási célokra alkották meg és optimalizálták, éppen ezért online önmagában értelmezhetetlen. Ráadásul napjainkban túl gyakran használják a tartalmak internetes bemutatására. A felhasználók pedig megpróbálnak olyan elemekre kattintani, amelyek ugyan kattinthatónak tűnnek, de egyáltalán nem azok.

    Nincs ott semmi baj a PDF-el csak sok irodai dolgozó titkár titkárnő stb egyszerűen bamba hozzá hogy normális pdf-t készítsen. Sokan csak képeket szkennelnek, printelnek bele azt is ferdén. Nagyon sokan nem tudnak tisztességes pdf-t készíteni még akkor sem ha minden technikai háttér adott hozzá. Nincs hozzá meg a megfelelő tudásuk. Vannak akik előadásokat tartanak arról miért nem jó a pdf Nos ők értenek hozzá a legkevesebbet. A pdf az mindenre jó amit digitális dokumentum ként kell visszaadni. Legyen az kőnyv, számla, leírás, táblázat, album stb. Minden klikkelhető benne kép, gombok, tartalom stb ha elvan készítve normálisan.

    Nielsen már 1996-ban rámutatott, hogy a PDF-fájlokból egyszerre kell létrehozni egy nyomtatási és egy online változatot

    Ez is egy baromság a nyomtatató is lehet interaktiv. Mellesleg már nem 1996 van ha nem 2020 Nos 1996 óta nagyon sok fejlesztés történt. Nem kéne le ragadni a múltban ha nem haladni kellene a korral. :-)

    internetes tartalommegjelenítésre optimalizáltnak kell lennie
    Erre a célra nem pdf fájlt kell létrehozni ha nem dinamikus/interaktív weboldalt.
    Utoljára szerkesztette: csigafi, 2020.08.13. 10:06:02