• Cyberdog
    #4
    Én is így vélem...

    Mondjuk azt soha nem értettem a zombifilmekben és sorozatokban (ahol klasszikus zombik vannak, azaz átlagsebességük max. 2km/h).

    Adott egy 2-3 fős kis túlélőcsapat. Behatolnak egy házba, s szerencséjükre nincs benn egy zombi sem, de még ha lenne akkor sem lenne nagyobb gond elintézni őket. Na szóval, behatolnak a házba, elbarikádozzák. Majd jön egy másik túlélőcsapat és nekiállnak dörömbölni, hogy engedjék be őket is. Ha nem, akkor elkezdenek harcolni egymással.

    Na itt jön az értetlenkedésem tárgya. Az új túlélőcsapat, miért nem keres magának egy szintén üres házat, aminek még lehet, hogy az éléskamrája is tele van.

    A másik... mindenki fegyverüzletet keresgél vagy egy elhagyott rendőrőrsöt, vagy katonai raktárt, vagy támaszpontot, ahol fegyvert tudnak szerválni...

    De könyörgöm... az USA a legnagyobb fegyvertartó nemzet. Statisztikák szerint, 400 millió fegyver van magánszemélyeknél legálisan. Szinte majdnem minden embernek legalább egy fegyvere van. A lakosság 35%-nak viszont legalább 3-4 fegyvere is van. Viszont 10%-a olyan a fegyvertartóknak akik gyűjtik őket, azaz előfordul, hogy néhány 10 db-s gyűjteménytől egészen a több száz darabos gyűjteményig terjedhet. Az illegálisan tartott fegyverek száma meghaladhatja a 1-1,6 milliárdot is.

    A legális lakossági fegyvereladások megközelítőleg 70%-t nem a fegyverboltok és a fegyvergyártó manufaktúrák forgalmazzák az Államokban, hanem a szupermarket-hálózatok. Az összes áruházlánc közül a Wallmart a legnagyobb fegyverforgalmazó az államokban. Most már kb 10 éve az első helyen áll a fegyvereladások terén.

    Azaz egy 2-3 vagy esetleg 4 fős túlélőcsapat venné a fáradságot végignéz legalább három-négy házat, biztos, hogy jó eséllyel fel tudnák fegyverezni a csapattagokat.

    Tanács zombiapokalipszis idejére az amerikai állampolgároknak
    1) Ha egy csoport elfoglalt már a Te csoportod előtt egy házat... fölösleges megpróbálni behatolni, erre energiát és egyéb erőforrásokat pazarolni. Van elég üres ház, amit el lehet foglalni.
    2) Nincs fegyvered? Akkor csak nézz be néhány ház gardróbjába, garázsába, biztos, hogy lesz elfekve néhány vadászpuska, maroklőfegyver, néhány félautomata puska, némelyik államba, még géppuska is lehet, meg egyéb nyalánkság. Nem kell egy nehezen megközelíthető elhagyott rendőrösön vagy egy katonai támaszponton barangolni fegyverek után kutatva.
    3) Az a kevés megmaradt túlélő megközelítőleg 300 millió ember élelmezésére berendezkedett országban barangol.
    Amerika a konzervkaják, a 10-20 évig is elálló fejadagok hazája. A gyorsan megromló élelmiszerek után sem kell aggódni, hogy nem lesz mit enni. Ha meg nincs más, akkor meg lehet vadászni és halászni.

    Na szóval. Szeretem a zombis filmeket és sorozatokat. De ezek mindig is idegesítettek bennük, amiket leírtam.
    A TWD meg egy ...talicska az 5. évadtól, ahogy már korábban is mondtam.