• Ellaberin
    #16
    Na most induljunk ki abból, hogy maga a zombi egy mítosz, ebből kifolyólag bármit beletehetnek az írók, forgatókönyv írók, rendezők. Ezen nincs mit fennakadni. Egyfajta Sci-Fi ami volt emberekkel játszódik nem pedig más organizmusokkal (tudom; a Sci-Fi nem feltétlenül jelent bármilyen organizmust :) ).
    Ha vájkálni akarnánk benne, már ott megbukna a mutatvány, hogy mennyi idő alatt rohad szét egy élő test. Vagy, hogy az egyik embert szanaszét tépik és felfalják a másikat meg csak megharapják, hogy azért legyen zombi is a fojtatásra. Aka olyan logikai hibákkal is tele vannak ezek a történetek, amikkel azonnal el lehetne gáncsolni bármelyiket.

    De! Nem ezért szeretjük ezt a fajta horrort vagy bármelyik műfajt: a látvány, a történetek, a szereplőkért való izgulás vagy éppen utálat, stb.

    Szóval én általában nem keresek bennük realitást és valszeg hülyeség is lenne ezt tennem, mivel ha ilyesmi megtörténne nagyjából semmi sem úgy történne, mint egy fikcióban. Hogy egy gyakran emlegetett parafrázissal éljek: a valóság felülírná a legdurvább forgatókönyveket is :D

    A TWD-re visszatérve, nekem nagy kedvencem volt, de már 3-4 évada elengedtem, nem nézem. Sajnos elfogyott a puskapor és bekövetkezett az, ami a sorozatoknál általában szokott, hogy ismétli önmagát csak pepitában. Illetve átmegy családi drámába és annyira lesz érdekes, mint a barátok közt. :(