• defiant9
    #15
    "Cselekedni kene"
    A cselekvést megelőzi a gondolkodás, és a lehetséges kimentelek kiszámítása. Ez ami a magad fajta lózungolónak már nem megy.
    Igazándiból úgy tűnik magyarul írni sem tudsz, értelmetlenek a mondataid.

    "Ha a fel vilag bevezetne nem tudna se kopni se nyelni."
    Ha. Ezt úgy hívják wishful thinking, amiben erős vagy. A gyakorlatban erre nincs ráhatása sem a cseh kormánynak, sem az EU parlamentenek.

    "Valahol el kell kezdeni es jar nem aldozattal."
    Ezt úgy hívják kereskedelmi háború. Mindkét oldalon vannak veszteségek, a folyamat vége az hogy az veszít többet aki többet exportált, az árak pedig megemelkednek. Tehát igen, lehet keménykedni, de ha extrém szintre elfajulnak a dolgok az USA akár azt is mondhatja hogy nem használat amerikai csúcstechnológiát egyik európai gyártó sem, az EU-s export többlet pedig leolvad. Vagy lenyeled a békát hogy az amerikai tech óriásoknak olyan szellemi termékük van amivel szemben az EU-nak nincs alternatívája, vagy olyan háborúba mész ahol az ellenfélnek a több a puskapora. A globalizált piac ilyen, van hogy megvernek a versenyben, be lehet zárni a kapukat, csak attól szarabb lesz a helyzet. A kínaiak bezárták, ott nincs is (akkora) amerikai SW dominancia.