Planet Zoo - Az állatkertszimulátor
  • hawkie22
    #1
    Sziasztok!

    November 5-én kijött végre a játék, ami a Zoo Tycoon 2 utódjának számít. Én már nagyban játszom vele, illetve próbálkozom. Harmadik próbálkozásra sikerült egy elfogadható kezdést csinálni Franchise módban, végre pozitív a pénzügyi mérleg, így terjeszkedhetek az állatkerten belül, háromféle állat az mégse állatkert ugyebár.

    Maga a játék fenomenális. Minden apró részletre figyeltek a készítök (Frontier Developments, ugye akik a Jurassic World Evolution-t is csinálták, illetve a Planet Coaster-t). 70-féle állat van a játékban egyelöre, de ez valószínü még bövülni fog, halak pl. még nincsenek benne, az állatsimogatót is kihagyták egyelöre, illetve madarak sincsenek benne a pávákat kivéve. Grafikailag nem sokban üt el a Planet Coastertöl. A játékban azt építesz és úgy, ahogy és amit csak akarsz, itt tényleg csak a képzelet szab határt. És a Steam Workbase-en keresztül meg újabb dolgokkal bövül a repertoár.

    A játékban van Sandbox mód, Karrier (ennek elsö három pályája a tutorial), illetve Franchise mód, ahol egy teljes állatkertláncot építhetsz. Maga az állatkertépítés minden részletre kiterjed, az állatoknál figyelni kell a terület lefedettségére, az se mindegy, milyen növények vannak, van elég játék a kifutóban, étel/ital, a vendégek elégedettsége, a saját dolgozóink elégedettek-e, emellett folyamatosan kell kutatnunk a különféle állatokat, hogy egyre jobb és jobb felszereléssel lássuk el a kifutókat és miegymás. A játékterület hatalmas, mire egy állatkerttel teljesen kész vagy, hetekbe-hónapokba fog telni. :)

    Játszik rajtam kívül valaki a játékkal itt a fórumról? Lenne is egy kérdésem: elindítottam a franchise-t, megy az állatkert, de a nagyobb állatokat csak creditért tudom megvenni (ezeket napi belogolásért, challengek teljesítéséért stb. kapod [nincs mikrotranzakció]), csak a kisebb állatokat tudom pénzért megvenni, mint skorpió, béka, kígyó. Ötlet?