• ostoros
    #82
    "De a politika sz-rik rá, nem oldja meg hogy be tudjon jutni, nem oldja meg hogy városhatárban P+R-be le tudja tenni a kocsit és metró/hév-el tovább tudjon menni."

    Nem azt kellene megoldani a politikának. A politikának azt kellene megoldania, hogy decentralizálja az országot legalább egy bizonyos fokig. Hogy a vidéki ember vidéken találjon munkát, ne kelljen neki BUDAPESTRE MENNI dolgozni.
    Budapest élhető város volt, amíg 1 milliónál kevesebben lakták. Aztán a jó öreg kommunisták minden ipart és munkahelyet Budapestre és környékére telepítettek, a vidéki vasúthálózatot meg felszámolták, így a munkás is kénytelen volt oda költözni. Eközben vidéken az ipart és mezőgazdaságot szétbaszták, a rendszerváltás után még jobban szétbaszták, az EU csatlakozás után pedig még jobban szétbaszták. Csoda hogy nem talál munkát magának vidéken?

    Erre jönnének sokan azzal, hogy az urbanizáció természetes folyamat. OK. De nem mindegy, hogy úgy urbanizálódik egy ország, mint mondjuk nagy Britannia, ahol a kis falvak városokká nőttek az idők során, és nem csak Londonból áll az ország, vagy pedig úgy urbanizálódik, mint Nigéria, ahol a fővároson kívül gyakorlatilag csak falvak vannak.
    Kurvára nem mindegy. Itt évtizedeken át a Nigériai modell ment. És ma sem nagyon van másként.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.10.17. 21:51:17