• Tetsuo
    #19
    Kissé eltávolodtunk az eredeti témától (amire reagáltál). Nem fogok liberálissal politikai fogalmakon vitatkozni, hiszen ő (vagyis te is) egy alternatív valóságban él, egy összemixelt, (ön)cenzúrázott definícióhalmazból kommunikálva. Semmi értelme.
    Csak most, csak neked egy kis jobboldaliság-definíció (érdemes előtte/utána Julius Evola legalább vonatkozó könyvét elolvasni):

    A többi fogalom is messze van az eredeti jelentésétől, pl. az ominózus "liberalizmus" jelentését lehet, hogy fel tudnád mondani, de apalvetően rossz értelemben használod - természetesen. Svédország vagy a többi modern ország olyan messze van a liberalizmustól, mint Makó lovag volt Jeruzsálemtől. Elismerem, emiatt néha én is a konvencionális és rossz értelemben használom, legalábbis az efféle alacsonyrendű vitákban, hiszen nem kezdhetem mindig egy lexikonnal.
    Baranyi Tibor Imre is egy fogalmi zavarról beszélve kezdi a magyarázatot (a videó 10. perce körül).
    Tehát visszatérve az előzőkhöz, éppen én mutattam rá arra, hogy a kurucot engedik Ámerikában (ami gyanús, de ez csak mellékes megjegyzésem). Az engedmény - szerintem - nem más, mint egyfajta szabadságmaradvány, amit még nem számolt fel a neoliberalizmus, de már dolgozik rajta, bár a felforgatás és káosz jóval erősebb (de rejtettebb) érdek, mint az előrenyomuló globális diktatúra maga.