• NEXUS6
    #12
    Kicsit elfilozofálgatva a dolgokon, vajon nem-e eleve azokkal a kategóriákkal van gond, ahogy az információkat kezeljük?

    Sztenderd, hogy van egyrészt egy dimenziónk, ami az infó validálására vonatkozik (gyak igaz-hamis tengely). Meg egy másik, amely valójában fontosabb, amely a hír érdekességére vonatkozik (uncsi-szenzáció tengely).

    Miközben valami olyannak kéne lennie, hogy életedre való hatás (minimális-maximális), illetve a másik az esemény egyfajta közelsége (idő+térben kifejezve).

    Pl. Putyin nyilvánosan bevallotta, hogy brutálisan megöletett egy újságírót.
    Hú meg ha!!! A fél világ ezen csámcsog, tele van vele a sajtó, balra a második ajtó! Vajon tényleg igaz, vagy csak befeketítik megint?
    Miközben a hír általam javasolt értékelési szempontból megnyilvánuló értéke mindkét tengelyen gyak a béka feneke alatt, ki nem szarja le kategória.

    Ja, hogy Putyinnal vagy elfoglalva, meg hogy igaz, vagy hamis-e miközben a túlórádat lenyelik, és észre sem veszed. Fasza, hát így kell ezt csináni!
    Tedd be az embereket egy globálisnak látsző virtuális info közegbe, és nem fogják észrevenni, hogy rájuk rohad a közvetlen környezetük!!!
    XD