• Sydra
    #15
    "Mert nálad alap tény, hogy kizsákmányolás, az valahol jó mert visszaforog a pénz a gazdaságba és a gazdagság felülről lecsorog a szegényebb rétegekhez."
    Én ilyet nem mondtam.
    "miközben más elnyomó gépezetek meg rendben vannak, azok bűnei nem is számítanak, hiába nagyságrenddel nagyobbak."
    Ilyet se mondtam.

    Nekem inkább olyan gondjaim vannak a "kritikáiddal" hogy egyenlőség jelet teszel az önkéntes együttműködés meg az erőszakos kizsákmányolás közé. És ha elégedetlen vagy egy önkéntes szerződés feltételeivel, akkor nem felállsz az asztaltól, hanem kéred az államot, hogy kényszerítse a másikra a te egyoldalú feltételeidet, mert te kitalálod, hogy a másik tartozik neked bármivel is, miközben eleve nem is muszáj neki munkahelyet létrehoznia. Megtehetné, hogy elmegy falura disznót nevelni, aztán nem tudnál rajta eleve semmit követelni. Lehet meg is teszi, ha az állam túl sokat szívatja, te meg munka nélkül maradsz. Szóval neked az csak egy plusz dolog az életedben, hogy bárki hajlamos veled egy munkaszerződés keretében együttműködni.
    Inkább jobb lenne ha a lobby, meg az állami cég kimentések, meg a korrupció, meg koncessziók, meg egyéb multis kiváltságok ellen kardoskodnál. Ezek valóban jogtalan erőfölénybe hozzák a cégeket és ezek valóban ártanak az egyszerű munkásnak.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2019.05.08. 22:46:36