• mrzed001
    #14
    Hájjjáájjjj ...

    @Merces2:
    Igen, állampapírt bizony bármikor eladhat-vehet bárki. Én is, te is, Kína is. És azért jó buli, mert egy állam vállal garanciát érte, hogy visszakapod kamatostul a pénzed. Ez egy esetben nem történhet meg, ha az az állam államcsődöt jelent. Azt meg nagyon de nagyon megc.pná (ahogy tettük mi is, egy nap alatt 15%-os árfolyam esés ... Thx Viktor)
    Hiperinfláció (azaz legyárt hirtelen annyi pénzt, hogy visszafizesse) meg azért öngyilkosság többszörösen is, mert utána a hiteleiket is drágábban kapják, a valutájuk értéke is elkezd zuhanni ... és azonnali állampapír visszaváltási hullám indul be tetézve mindezt (öngerjesztő folyamat) ... na az lenne ám az igazi öntökönrúgás.


    @Tetsuo:
    Amit te liberális cenzúrának hívsz, az valójában egy liberál-kommunista véleménydiktatúra (szóval sokkal durvább, mint egy egyszerű cenzúra, mert szabad véleményed sem lehet ... sőt azt is megszabják kit és mit kell szeretned, illetve gyűlölnöd ).
    Mert a liberál az enyhén baloldali ... ez viszont már szélső-balos, lásd a jól ismert kommunista diktatúra.
    Mennyire vicces amikor a konzervatívok kell hogy harcoljanak olyan, régen mélyen liberális elvekért, mint a szólásszabadság (épp a liberálisok ellen)
    Szóval ebben akár egyet is érthetünk.
    De ha már Trump, azért lássuk be, legalább akkora fake news gyár, mint a libsik.


    " Kínának nem érdeke, hogy az USA-gazdaság padlót fogjon"
    Még most.
    Tudod, gazdasági háború.
    Előbb a kis pukik, aztán ha veszni látszik a helyzet, jöhetnek a nagy pukik.
    Ez a gazdasági atombomba pedig Kína kezében van, fenyegetőzik is vele.