• kvp
    #2
    A titkositott vadameles azt jelenti, hogy barki tudhat rola, csak nem szolnak senkinek, de ha valaki megkerdezi, hogy volt-e ekkor es ekkor, xyz ellen vadelemeles ezen es ezen birosagon, akkor megmondjak, hogy igen vagy nem. Ha nem pontos a kerdes, akkor nemleges valaszt kap.

    Alapvetoen az a lenyeg, hogy a vadlott ne tudjon az ugyrol, mert akkor egyreszt nem is tud vedekezni, masreszt mar a kesz itelettel foghatjak el ha veletlenul barati orszagba teved.

    Alapvetoen ez egy fokkal baratibb mint a nem amerikai allampolgarokra vonatkozo szabalyozas, ami szerint tetszoleges ideig fogva tarthatjak, akar vademeles nelkul is es hadbirosag itelkezik felette. Egyszer, talan, ha mindent bevall.

    Egyebkent nem, az USA-ban szeptember 11 ota nem nagyon tartjak be az alkotmany elveit, meg akkor sem ha ez special meg a jelenlegi amerikai elnoknek sem tetszik. Egyebkent ellene is keszul egy ilyen titkos vademeles, csak egyelore meg titok milyen ugyben. Meg a nyomozok sem tudjak, de majd varhatoan (ki)talalnak valamit.

    ps: Velemenyem szerint azert kerult ki az anyag, mert valakinek azon a birosagon nagyon nem tetszett, hogy csak ugy barki ellen is iteletet hozzanak, a tudtan kivul.