Pathfinder Kingmaker
  • Crasher99
    #356
    Kedves MarkBlade!

    Tisztában vagyok azzal, hogy van kockadobással eldöntendő illetve úgynevezett "point buy" rendszer is. Ezzel ismételten nem mondtál újat. A "klubjaid" nem érdekelnek de elég hígagyúnak kell lenniük, hogy a "Dungeon Master"-ből "Mesélő" legyen. De legyen, elismerem, hogy a "Kalandmester" sem egészen jó fordítás. Annak viszont örülök, hogy felhoztad miként is működne nálam a random dobással kell kihozni a statokat. Először is, én sosem csalok. Akkor is min-maxolok amennyire lehet de amikor már látszik, hogy a karakter elérte az amit el tud akkor egyszerűen feláldozom, nem kötődöm hozzájuk semmilyen szinten. Így az én szórakozásom is örök. Illetve nem kell semmilyen karakterötlettel előállnod, hogy tisztán lássam milyenekkel játszatok. Ott vannak a példák az előző hozzászólásomban.

    Kedves fluency!

    Kár, hogy a döntések amiket a játékban hozol végül mindig egy kockadobáshoz vezetnek. :) Ez rém gyenge meghatározás. Egy szerepjátékban a szereped az, hogy te most tank leszel, a gyógyító, a skilles ember vagy aki osztja a sebzést. Ez a szerep, nem pedig, hogy "lemészárolták a családomat és bosszút akarok állni a gyilkosain" ökörködés n+1 alkalommal. A játék lényege a szabályrendszere és a szereped határozza meg, hogy milyen módon és melyik aspektusával kell többet foglalkoznod és abból kihozni a maximumot. Az egész onnan indult, hogy DM versus a játékosok, semmi történet. Ez a legtisztább mód ahogyan játszhatsz bármit is.

    A személyeskedéssel pedig nem sokra mentek. Olvastam és hallottam már az összes storyfag megjegyzéseit a játékstílusomra. Sosem csinálnám másképp és nem bántam meg semmit.