• kvp
    #22
    Az egypolusu vilagrenddel az a gond, hogy nagyon konnyen tud felrecsuszni, ugyanis semmilyen rossz dontesnek nincs ellensulya. Ez a tortenelem soran sajnos mindig igaz volt.

    A masik, hogy ha csak egy allam vagy egyfajta berendezkedes van, akkor ha az valakinek nem tetszik nem tud hova menni. Ez az adott allamnak is gond, mert elobb utobb belso ellenallas lesz belole.

    A harmadik problema mar inkabb csak gazdasagi. Ha egyetlen allam lenne es a Foldon minden embernek ugyanaz az az egyseges szintu alapellatas jarna, akkor egy szegenyebb afrikai szintjen lennenek mi is. Ez innen Magyarorszagrol, ami meg mindig a felso 98%-ban van a tobbiekhez kepest eleg rossz perspektiva.

    ps: Ez utobbi miatt alakult ki a bevandorlasellenesseg. Ha tul sokan jonnen Europaba, akkor azonos penzbol itt is ugyanolyan rossz lesz mint afrikaban, de nem csak azoknak akik idejottek, de azoknak is akik mar hosszabb ideje itt elnek. Tobb penzt meg nem kellene eloallitani, ugyanis a kornyezetszennyezes miatt mar igy csak romlik a helyzet ha egyre tobb ember el emberi szinten. Ez nem humanus, de logikus ok arra, hogy miert nem akarunk segiteni az afrikaiakon. (a masik hogy most mar tortenelmi tapasztalat hogy ha barmiben segitunk csak tobben lesznek es meg tobb segitsegre lesz szukseguk)