• NEXUS6
    #9
    A robotkatonák fejlesztése nem a másik oldali, hanem a saját veszteségek és a humán erőforrás szükséglet minimalizálásán alapul.

    Tekintve, hogy az azonosítással várhatóan még évtizedekig gondot lesznek, így a pusztítás hatékonyságának növekedése óhatatlanul a "járulékos veszteség" emelkedésével is járhat esetenként. Ma is előfordul, akár naponta, hogy levegőbe lövöldöző nászmenetet szórnak meg Afganisztánban, csak miközben 30-40 ilyen áldozat nem éri el a nyugati média ingerküszöbét, addig ugye a nagyságrendileg kevesebb áldozattal járó pl késes támadók meg igen. Hetekig frászban van ilyenkor a nyugat teljes terrorelhárító rendszere. Szal van némi asszimmetria már a média szintjén is. Az, hogy mi a szitu ezzel a fejlesztéssel, milyen erkölcsi és egyéb kihívások lehetnek elég jól le van festve a legutóbbi Robotzsaru filmben.

    Ennek ellenére nyilvánvalóan be fogják vezetni a robotkatonákat, mert meg van az az előnyük, hogy miközben kevesebb emberi erőforrást igényelnek, ráadásul még esetenként drágábbak is, ami a hadiipari cégek számára túl csábító lehetőség, hogy ne játsszák meg.