• Skylake
    #7
    Alapvetően nincs itt semmi érdekes. A 2000-es évek közepétől megkezdődött az informatikai értelemben síkhülye tömegek beáramlása a szektorba mint fogyasztók. Ezt a tömeget négyzetre emelték a mobiltechnológiák. Most őszintén: ott tartunk, hogy reszketeg öregemberek és öregasszonyok nyomogatják az érintőképernyőt, körülbelül annyi tudással, hogy jó esetben be tudják kapcsolni azt a sz*jbakúrt telefont! Miután ezt sikerült megtenniük, a Kék birodalom mindent a lottyadt p*csájuk meg a meszes agyuk alá tol. Beszippantja őket, f*ngjuk sincs mi minden történik pszichéjükkel és aktivitásuk ellenőrzésével, amikor ők csak az "onokákkal" akarnak kapcsolatot tartani. Ugyanez igaz a síkhülye userek minden körére, a négyévesen képernyőért üvöltő kölyköktől kezdve a kényszerbetegségek összes telib*szott tünetét produkáló csírákra és csitrikre, a lilahajú ráncos, kiégett és mindenkire irígy, feltünési viszketegségben szenvedő milfekre, mindenkire. Ezek az emberek, ez a generáció kb. azt hiszi, hogy ez az egész online világ valami kib*szott jótékonysági intézmény, ahol minden őértük van.

    Ebből az alapállásból csoda-e, ha az ilyen CA típusú cégek, illetve a választást mindenáron megnyerni kívánó legaljasabb politikusok, az összes retkes online multi, és hárombetűs f*sszopó szervezet kétpofára habzsolja az adatokat, amit ezek a szerencsétlen hülyék tömegei explicit vagy látens módon előállítanak? K*rvára nem: ez az ő aratásuk, és nemzetbiztonsági céloktól kezdve a bahamai f*szverést, vagy thaiföldi b*szótúrát jelentő profit megszerzése mindent fölülír. Nincsenek ugyanis szabályok, ami ezeket a dolgokat visszafognák.

    A GDPR egyfajta első fecske e szabályozások esetében. Úgy fogunk erre emlékezni 20-30 év múlva, mint egy alkalmazhatatlan, túltolt és egyben erőtlen szabályozásra. De egyben remélhetőleg egy trendfordulóra is. Akárhogy is legyen, amíg a netező populáció síkhülye, minden marad így. Azonban jó jel, hogy az emberek általában tanulóképesek: ha valamit sokat csinálnak, felismerik árnyoldalait is. Remélhetőleg így lesz ezzel, a jelenleg a földbuta ostobaság állapotában lévő online generációval is. Én bízom ebben.