• Elmin
    #4
    "Ráadásul nyilván nem ennyiből áll az algoritmus, ez csak egy megfigyelt viselkedés minta a sok közül. "
    Az biztos, hogy csak abból tud dolgozni amit az ember leír, vagy ahogy leírja. Viszont mindig van különbség, hogyan írja le, mert szinte minden befolyásolhatja a szóhasználatot, az írási sebességet, vagyis az ember szinte sosem fog kétszer ugyanúgy írni, mert lehet, hogy elmegy a végletekbe, csak azért mert valaki, vagy valami zavarja, de mégsem hazudik. Ehhez viszont a programnak minden ilyen információt tudni kellene, amihez viszont nem fog hozzájutni, vagyis csak annyit tud, hogy megtippeli, hogy menyi az esélye a hazugságnak. Persze ebből valószínűleg jó sokszor lesz majd hibás eredmény.
    A kérdés, hogy most milyen százalékban tud jósolni.

    " Nem azt írták, hogy aki szünetet tart az hazudik, hanem azt hogy aki hazudik az gyakran szünetet tart. A 2 egyáltalán nem ugyanaz. "
    Ez igaz, de ha valaki át akarja gondolni, hogyan fogalmazzon a legtisztábban legérthetőbben az is szünetet fog tartani, mégsem hazudik.
    Az biztos, hogy aki majd használja ezt a programot annak elég nagy gondja lesz amikor elgondolkodik azon, hogy a program most vajon igazat tippel vagy téved.