• paragic
    #69
    Elolvastam, kétféle lehetősége van, vagy nyitnak a szülővel egy közös számlát, ami nagyszerű, ha egy normális családba születtél, ha nem, akkor így jártál (lásd még: diszfunkcionális családok). A másik egy letéti számla, amihez nem férsz hozzá nagykorúságodig. Pazar. A bitcoinhoz meg nem kell más, csak internet, pár perc és mehet a biznisz.
    A többiről meg már sokat írtam az előző hozzászólásaimban, javaslom az elolvasásukat. De végig megyek rajta tételesen:
    "Ez neked megéri? Nem hiszem. Ha meg igen miért nem költöd az egész fizetésedet bitcoinra?"
    Ami azt illeti, bitcoinban keletkezik a jövedelmem (szabadúszó vagyok), ami az alternatívákhoz képest olcsóbb és sok fejfájástól megkímél.
    Az így befolyó bitcoin egy részét eladom, hogy a számláimat fizessem, egy másik részét azért adom el, hogy diverzifikáljam a megtakarításaimat (készpénz, részvények, stb.) a harmadik részét bitcoinban hagyom. Mivel régen kezdtem el gyűjtögetni, amikor még igen olcsó volt, nem igazán izgat, hogy most feleannyit ér, mint decemberben, hiszen így is pluszban vagyok. Ha esik az árfolyam, semmi gond, olcsóbban jutok hozzá, ez igazán jó hír. Emelkedik az árfolyam? Remek, többet ér a portfólióm. Lemegy nullára az ára? Éhen halni akkor sem fogok (lásd még diverzifikáció) Ez utóbbiban azonban nem hiszek. Már hatodik éve hallgatom, hogy nemsokára semmit nem fog érni, de ettől csak távolabb kerültünk az elmúlt években.
    "Ja , a bitcoinos tranzakcióknál hogyan is reklamálsz, ha átvernek"
    Először is, hallgatok a józan eszemre és minimalizálom az esélyét az átverésnek.
    Másodszor, semmi akadálya, hogy egy hasonló escrow szolgáltatást hozzon létre valaki, mint amit a Paypal nyújt.
    Harmadszor: ha mégis átvernek, akkor így jártam. Tudod én voltam a másik oldalon is, amikor az ebayen adtam el dolgokat.
    Volt egy vevőm, aki azt mondta, hogy üres volt a csomagja. Tuti, hogy hazudott, de semmit nem tudtam tenni, a Paypal visszadta neki a pénzt.
    Más vevőim (több ilyen is volt) azt mondták, hogy visszaéltek a kártyájukkal. Semmit nem tudtam tenni, a Paypal visszaadta nekik a pénzt.
    Eladóként baromira nem biztonságos Paypalt elfogadni, soha többet Paypalt!
    "Kitöl veszem?Kinek megy az "igazi" pénz?" Pl. tőlem, vagy a Facebook megfelelő csoportjaiban sokan hirdetnek eladó bitcoint, vannak váltással foglalkozó cégek (mrcoin.eu) és vannak bitcoin ATM-ek (Budapesten).
    Utoljára szerkesztette: paragic, 2018.04.28. 21:04:07