• Sequoyah
    #13
    Te az ararol beszelsz, en pedig az ertekerol. Sajnos sokan osszekeverik a kettot, ugy latom te is.
    Az arat valoban nem lehet kiszamitani, es valoban erre van a tozsde. De az ERTEKE az mar mas teszta. Az szamolhato, de legalabbis becsulheto. Valamelyik cege jobban, valamelyike kevesbe. Pl az Amazon erteke az nagy talany, mert oriasi novekedes mellett stabil profitot meg sosem mutatott be.
    Ezzel szemben vannak stabil cegek, pl a CocaCola, akik evtizedek ota stabilan termelik a profitot, es nem latni h miert ne folytatnak a jovoben is. Na az o ertekul mar viszonylag pontosan szamolhato. A formula is egyszeru, a profit szorozva az elvart hozammal. Es ha azt latod, hogy az ara kevesebb mint az erteke, akkor vedd meg.
    Warren Buffet is ebbol lett a vilag egyik leggazdagabb embere, szoval nagy hulyeseg nem lehet:) De egyebkent ezt tanitjak is kozgazon.

    Na es ott a bitcoin, aminek nemhogy vad becslest nem tudunk adni az ertekere, de egyaltalan semmilyet. Mutass nekem egyetlen embert aki profitot ert el a bitcoin hasznalatabol, es hogy mennyi profitot. Ha egyetlen ilyen embert mutatsz, akkor lehet megvaltozik a velemenyem a bitcoinrol.