• defiant9
    #35
    "Egy eltévedt repülőgép például."
    Próbálj egy nukleáris reaktor non-fly zónájának közelében 'eltévedni', szeptember 11 óta erre már komolyan odafigyelnek.

    "feltérképezetlen űrszemét."
    Mindegy hogy feltérképezett vagy nem, erre készülni kell, ahogy viharra, földrengésre, tsunamira, meg a madárrajra is. Az űrszeméttel egyébként is foglalkozni kell mert ez jelentős problémaforrás minden űreszköz számára. Ha jól emléxem volt aki emiatt is szalagkábelt javasolt mert az ellenállóbb és jóval kisebb felületet is mutat keringési irányba.

    "közvetlenül nem veszélyezteted az ISS-t"
    Azt nem, csak egy több milliárd dolláros űrsiklót és a rajta utazókat, meg ha minden szállítmányt le tudok rakétázni akkor az ISS-t is. Nem gondolom hogy mezítlábas terroristának lenne reális esélye, államok(orosz,Irán) ügynökségein keresztül támogatottnak már talán, de ahogy mondtam a fő gát az hogy haszonelem számukra nincs, de egy lebukás hatalmas nemzetközi fiaskóval ér fel, szimplán nem éri meg. Ráadásul az oroszokat be is lehet vonni a programba, maradnak a 3. világ terroristái, de számukra ez egy hard target lenne, ők pedig a könnyű célpontokat keresik, a titkosszolgálatok miatt ma már semmi sem olyan könnyű.
    A japánok egyébként úgy gondolják hogy 10 milliárd dollárból ki tudnák hozni, szerintem ez még úgy is erősen optimista hogy az R&D-t levonjuk, de egy aktív űreszközhöz képest maga a kábel egyébként már nem feltétlenül drága, persze ez függ majd a most még nem ismert gyártástechnológiától.
    Azt persze nem mondom hogy 0-ra redukálható a tragédia valószínűsége, de ez kb. semmivel nincs így a világon.
    Utoljára szerkesztette: defiant9, 2018.03.14. 06:46:50