• gaszton421
    #20
    Ki kell hogy ábrándítsalak, igenis jobb az íze, nem teoretizálok, saját tapasztalatból tudom, falun élek, kertészkedünk, már többször is előfordult hogy ugyanazt a fajtát ugyanolyan minőségű földben elűltettük fóliasátorban és kint is, a fóiára tervezett tényleg jellegtelen izű de ha hagyod rendesen megérni, még ez is jobb izű mintha nem. Persze nagy nehézségek árán még mindig hozzálehet jutni olyanhoz ami jó ízű, de az jó izű megfelelő körülmények mellett a fóliában is.
    Nem hiszek abban hogy az ízét direkt rontották el, egyszerűen arról van szó hogy nem arra ügyeltek, hanem a hozamra, (sok paradicsom ugyanakkora területen nem tudja megkapni azt a mennyiségű értékes anyagot mint amennyi a kevesebbnek jut), színre, egyforma méret és alak, eltarthatóság, stb. ezzel viszont vele járt az hogy az íz nem volt kiválasztási paraméter, egyszerűen feláldozták a formai és mennyiségi paraméterek kedvéért.