• ostoros
    #27
    Annyivap talán mégis jobb a pláza, hogy ott találkozol idegen emberekkel.

    Mindenki nagyon aggódik, hogy az internetes sajtó csak az általa kedvelt cikkeket dobja fel néki és vélemény buborékba zárul.
    De közben meg nek törődünk a sokkal súlyosabb veszéllyel, ami abból áll, hogy ha mindent online intézünk, akkor elszeparáljuk magunkat a világtól. Csak az általunk kiválasztott emberekkel találkozunk, csak az általunk kiválasztott emberekkel kommunikálunk, azt is kizárólag online persze, és eltelik egy élet úgy hogy otthon ülsz, főleg ha még a munkád is olyan, hogy otthonról végzed.
    Ez rosszabb münt egy vélemény buborék, ez élet buborék. Ez ugyanaz, mint a francia arisztokrácia buboréka, amikor is a francia királyné amikor megtudta, hogy az embereknek nincs kenyere, azt mondta egyenek kalácsot!
    Ez ugyanaz, mint amikor a Budapesti sosem mozdul ki a fővárosból, vagy a vidéki a falujából és emiatt fogalmuk sincs egymás Körülményeiről.

    Tökéletesen elszeparált élettér, amely bebörtönöz. Talán ha valaki olvasta Asimovnak azt a regényét, amelyben az egyik bolygón már sosem találkoztak az emberek, csak a robotjaikkal voltak körül véve. Na ez abba az irányba fejlődik.